Запознайте се с майсторите на кафето и новия коледен бленд на Starbucks (видео)

11401
Запознайте се с майсторите на кафето и новия коледен бленд на Starbucks (видео)
Снимка: ПР

Starbucks® България има своите първи сертифицирани Coffee Masters. Вчера най-добрите български баристи на световно известната верига споделиха как да откриваме неподозирани вкусове и аромати във всяка глътка от различните видове на освежаващата напитка.

Но какво отличава тези млади хора с черни престилки от другите баристи? "Майсторите на кафето" знаят всичко, което може да се знае за ароматната напитка, и могат да отговорят на всеки въпрос, който им зададете. В продължение на повече от десетилетие партньорите на Starbucks® са сертифицирани като "майстори на кафето" след задълбочено изучаване на кафета Starbucks®, тяхното контрастиране и сравняване. В рамките на шест месеца те изследват основните кафета на Starbucks®, като френски Roast и Pike Place® Roast, и редки кафета Starbucks Reserve®. Научават всичко – от значението на географията и селското стопанство до етичните източници и практиките за печене на Starbucks®. Обучението завършва с шестстепенен изпит, в който освен сравняването "на сляпо" на поне две кафета, бъдещите "майстори на кафето" трябва да могат с лекота да отговорят на сложни въпроси, свързани със задълбочено познаване на видове кафета, региони на отглеждане, начини на приготвяне, съчетаване и много други.

"Правото да носиш черна престилка е не само голяма чест, но и отговорност за постоянно усъвършенстване на знанията и уменията за презентиране на качествата на различните видове кафе и аз съм сигурен, че нашите първи майстори на кафето ще дават всичко от себе си", сподели Иван Георгиев, първият сертифициран Coffee Master на Балканите и Дистрикт Мениджър на Starbucks® България.

По време на специалните дегустации майсторите на кафето представиха и коледния бленд за годината – специално отгледан и отлежавал пет години сорт Суматра с несравним, богат и дълготраен вкус, който вече е наличен във всички 14 заведения на Starbucks® България.

ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ВЧЕРА ВЪВ ВИДЕОТО:

Коледният дух определено вече е завладял Starbucks® и това личи не само по ароматните сезонни напитки – Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte, Toasted Marshmallow Hot Chocolate, но и по новите опаковки и емблематичните червени чаши на бранда. Празничното настроение се допълва и от баристите на Starbucks®, които по традиция слагат празнични червени престилки през месеците до Нова година. Лимитираната серия на легендарната червена чаша във вариант за многократна употреба дава възможност на всички кафе любители не само да опитат любимите си вкусове и аромати, но и да направят нещо повече за отговорното опазване на околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...