Защо безименният пръст си няма име?

10903
Защо безименният пръст си няма име?

Защо безименният пръст се нарича така? За останалите сме намерили криво-ляво някакви имена, а безименният си стои без име. Има много интересна причина за това. Сега ще я разкрием.

Как се кръщават пръстите? Много глупаво и елементарно, ако питате нас, с изключение на един единствен пръст. Но за него имайте още малко търпение. Имаме показалец, защото винаги с него сочим, среден пръст, наречен също и дълъг в някои езици, малък пръст, кутре, дребосък-това е ясно, и палец. Палецът е странен пръст, стърчи настрани. В английския и немския език се съсредоточават върху това, че е по-дебел, по-подут от останалите. На латински tumid означава подут, оттам и thumb на английски, daumen на немски. На латински обаче палец е pollex, означава силен, як. Оттам това е името на пръста в романските езици, включително и при нас е дошло от латински. Pollex, pollice, палец вече е синоним и на издатина, запънка. Но всъщност идва от латински. И така имаме силен, голям, дебел пръст, сочещ пръст, среден, дълъг пръст и малък.

Много малко хора имат тази линия върху дланите си: Ето какво означава тя

Вие сте един от малкото хора, които имат тази линия под безименния и средния си пръст? Тази малка линия понякога образува кръг или две ...

Безименният пръст обаче не се връзва. На много места той се нарича пръст за пръстен, защото именно на него се носи пръстен, значи е специален. Толкова специален, че е наречен в древността и медицински пръст. Древните култури много са се впечатлявали от този пръст по две причини. Първата е, че ранните анатоми открили нерв, който свързва директно този пръст със сърцето. Значи това е пръстът на сърцето. Ето още едно от древните му имена. На него тогава ще си носим пръстените. Но защо безименен? Защото освен научен интерес, медицински, този пръст е имал и свещен смисъл, а имената на свещените обекти трябва да бъдат скрити, неназовани. Така че ето ви го пръстът без име. На урдо, санскрит, монголски, татарски, турски това е анонимният пръст. Дали го наричаме и ние така по тюркска или по славянска линия не е ясно, но това е магическият пръст.

Защо е магически? Защото и до ден днешен в него се крие магия. Погледнете си ръката. Ако безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца - вие сте мъж. Ако показалецът ви е по-дълъг - вие сте жена. Безименният пръст показва нивото на тестостерон в организма. Колкото е по-дълъг, толкова по мъжествен е човек. Ако са ви равни безименният и показалецът това не е много добра новина за вашата сексуалност. Та още от древността хората са забелязали връзката между размера на този пръст и някои качества, които са свързани. Всъщност са свързани с нивото на тестостерон в организма.

Днес има научни студии, как хората с по-дълъг безименен пръст са по-добри в математиката, във взимането на решения, в ръководенето, но и са по-агресивни. Древните обаче са нямали обяснението, което ние имаме сега, а именно, че развитието на този пръст в ембриона съвпада с половото му определяне и затова е толкова ясен знак за нивото на тестостерон. За тях това е било тайна, магия. Как така по един пръст е ясно кой е мъж и кой жена? И именно затова са носели пръстен на магическия пръст, защото той е означавал или статут или обвързване. Така че безименният е не само най-магическият пръст, но и много по-важен, от сексуална гледна точка, от средния.

Автор: Драгомир Симеонов, dariknews.bg

Вижте какво се случва с пръстите ни, когато ги изпукваме (ВИДЕО)

Много хора обичат и направо изпитват физическо удоволствие от това да си изпукат пръстите. Други пък не го правят, а звукът и болката г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com