Защо да замените обикновеното мляко с бадемово още сега

4827
Защо да замените обикновеното мляко с бадемово още сега
Снимка: iStock

Какво е бадемовото мляко?

Бадемовото мляко е напитка, която обикновено се използва като растителен заместител на млякото. Прави се чрез препичане и смилане на бадеми и след това смесването им с питейна вода. Бадемовото мляко е обогатено с някои витамини и минерали, които не присъстват естествено в напитката.

Установено е, че бадемовото мляко е по-полезно от млечното мляко, тъй като е подложено на много по-малко обработка и съдържа значителен брой естествено срещащи се хранителни вещества.

Три причини защо някои хора предпочитат бадемово мляко пред краве

Бадемовото мляко има редица предимства:

За тези, които искат да отслабнат, бадемовото мляко е идеалният избор. За 100мл. съдържа само 60 калории. Това е много по-малко от калоричната стойност на същото количество обезмаслено мляко.

Съдържа впечатляващо количество калций, което помага за подобряване и поддържане на здравето на костите. Една чаша бадемово мляко осигурява около 300 mg калций.

То е добър източник на витамини A, D и E. Една чаша бадемово мляко осигурява 10% от необходимата дневна доза витамин A, 50% от витамин E и 25% от витамин D. Витамин А и Е са отлични антиоксиданти, повишават имунната система и предпазват телесните тъкани от увреждане. Витамин D е жизненоважен за усвояването на калций и това помага за подобряване на здравето на костите.

Бадемовото мляко е добър източник на омега мастни киселини, които подобряват здравето на сърцето.

В сравнение с обикновеното и соевото мляко, бадемовото мляко съдържа по-малко калий и фосфор. Това е огромна полза за хората с хронични или остри бъбречни заболявания, тъй като тези хранителни вещества трябва да бъдат ограничени.

Тази полезна храна увеличава риска от множествена склероза

Полезна и любима на всички храна всъщност увеличава риска от множествена склероза. До този извод стигнаха учени от Института по анатоми...

За диабетици бадемовото мляко е по-добър вариант от обикновеното мляко, тъй като съдържа само около 8 g въглехидрати. Това го прави с нисък гликемичен характер.

Ниското съдържание на калий, натрий и липса на холестерол са свойства на бадемовото мляко, което го прави идеално за хора с високо кръвно налягане.

Бадемовото мляко помага за подобряване на силата и мускулната сила поради наличието на рибофлавин и желязо. Това е особено полезно за спортистите. Въпреки това е с ниско съдържание на протеини.

Лактозна непоносимост и бадемово мляко

Тъй като при приготвянето на тази напитка не се използват млечни продукти, бадемовото мляко е перфектната алтернатива на обикновеното мляко за тези с непоносимост към лактоза.

Причините, заради които си струва да пиете топло мляко с канела

Знаете, че прясното мляко има редица полезни свойства, от които можем да се възползваме, ако редовно го консумираме. Същото това важи и...

Може ли бадемовото мляко винаги да се използва за замяна на кравето мляко?

Да, през повечето време. Бадемовото мляко може да се използва в смутита, супи, сосове, кафе и зърнени храни. То не функционира по същия начин като млечното, когато се използва за приготвяне на пудинги и кисело мляко, обаче.

Ето за какво са полезни бадемите!

Полезно ли е бадемовото мляко за вас?

Отговорът е прост – ДА, при условие че не сте алергични към него. Когато се консумира в умерени количества (неподсладеният вид), бадемовото мляко е подходящо за диета, благоприятно за сърцето и е пълно с хранителни вещества. Също така може да се съхранява лесно като не му е нужен хладилник.

Източник!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com