Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

9637
Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера
Снимка: iStock/Guliver

Може да звучи абсурдно, но всъщност има много ползи от поставянето на дрехите ви във фризера, особено когато става въпрос за определени части от гардероба ви.

Кожа

Хитри приложения на формичката за лед, за които не подозирате

Фризерът е уникално изобретение, благодарение на което можем да съхраняваме хранителни продукти, без да се притеснявате, че нещо ще им ...

Предимства на фризера: Знаете ли как вашето кожено яке или пола могат да започнат да миришат по-малко? Прането на кожа е сложен процес, така че вместо това просто сложете артикула в запечатан найлонов плик и го пъхнете във фризера за едно денонощие. Бъдете сигурни, че коженото ви облекло ще бъде свежо като цвете и като ново.

Кашмир

Предимства на фризера: Обичаме нашите меки, шикозни кашмирени пуловери. Но те са  скъпички, така че, разбира се, искате да са в отлично състояние. Ако забележите, че кашмирът ви се лепи, той влиза във фризера. Това работи и за дрехи, изработени от всякакви естествени влакна. Вероятно е най-добре да сложите и него в найлонов плик.

Чорапогащи

Предимства на фризера: За чорапогащници първо ги пъхнете под чешмата, изцедете излишната вода и след това ги сложете в торбичката за замразяване. Студеният въздух ще стегне влакната им и на следващия ден ще излезете с по-добър и от нови чорапогащник.

Защо опитните домакини слагат лука във фризера?

Лукът се използва за приготвянето на голяма част от ястията, които ежедневно консумираме. Невъзможно е да си представим салата или люб...

Дънки

Предимства на фризера: Не е необичайно хората да използват няколко пъти дънките си, преди да ги сложат за пране — защото кой наистина харесва това току що изпрани тесни дънки? За да удължите дълготрайността на чистите дънки или още повече, опитайте да замразите един чифт. Може да ги стоплите, преди да ги обуете отново, но определено ще са много по-свежи.

Обувки

Предимства на фризера: Понякога всички сме виновни за миризливите обувки. Ако миришат прекалено, пригответе плика и запечатайте този чифт. След фризера, любимите ви маратонки ще ухаят много по-приятно. Страничен съвет: за да очупите нови обувки, напълнете две найлонови торби с вода и ги напъхайте в обувките си. Наредете ги във фризера и воала: замръзналата вода ще ги разшири толкова леко, че да са удобни за носене!

Вълна

ИЗУМИТЕЛНО! Как с монета да разберем дали фризерът работи добре?

Ако имате някакви подозрения, че фризерът ви не работи добре, можете да проверите това чрез един съвсем простичък трик. Ще са ви нужни ...

Предимства на фризера: Ако сте прекалили с използването на нафталин, опитайте да го замразите. Стоенето във фризера може да убие ларвите на молец и не мирише и не носи възможни канцерогени. Оставете вълнения артикул в торбичка във фризера за около две седмици.

Фитнес дрехи

Предимства на фризера: Фризерът може да унищожи дори и най-смърдящите бактерии, които причиняват миризма и мухъл във вашето облекло за тренировка. Същото важи и за тениските, които използвате много интензивно и е твърде възможно да миришат малко неприятно. Няма време за пране? Нека останат във фризера за една нощ и няма да миришат!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com