Защо епоксидната смола е най-подходящата настилка за пода на вашия ГАРАЖ?

10433
 Защо епоксидната смола е най-подходящата настилка за пода на вашия ГАРАЖ?
Снимка: iStock

Покриването на пода на гаража с епоксидно подово покритие има изключително много предимства.То не само преобразява външния вид на вашия гараж. То също така предпазва пода на гаража ви от силни въздействия и запазва бетонните повърхности. Това е така, защото покритието е еластично и запечатва правилно повърхността на пода на вашия гараж. ЕТО НЯКОИ ОТ ПРЕДИМСТВАТА НА ЕПОКСИДНИЯ ПОД:

1. ДОБРА ЗАЩИТА

Епоксидното подово покритие предпазва бетонните подове и други подови настилки, тъй като е уплътнител. Покритието се свързва с повърхността на бетонната ви настилка, така че повърхността на настилката няма да се напука или дори да се разпадне и бетонният ви под няма да се износи. Необходимо е обаче да нанесете повече от един слой в продължение на няколко дни. Дебелият слой ще защити вашия гаражен под, което увеличава продължителността на живота му. За да сте сигурни, че покритието на вашия гаражен под е безопасно, наемете професионален изпълнител на складови подови настилки да свърши работата.

Няколко съвета за почистване на ламината вкъщи

2. ДЪЛЪГ ЖИВОТ

Не е необходимо да преработвате епоксидното подово покритие, след като приключите с инсталирането му. Покритието има по-дълъг живот в сравнение с други варианти на подова настилка, като дърво, килим и плочки. Покритието е устойчиво на вода, удари и дори на петна, така че те не могат да го повредят. Външният вид на епоксидната смола може да се запази в продължение на няколко години, тъй като е трудно да се повреди това покритие. Дълготрайността на епоксидното подово покритие може да ви спести много пари.

3. УСТОЙЧИВОСТ

Има толкова много вредни елементи, които навлизат в зони като вашият гараж. Например автомобилът ви може да отделя корозивни химикали върху пода на гаража ви. Трудно е да защитите пода на гаража си от тези вредни елементи. За щастие епоксидното подово покритие може да устои на вредни елементи, включително химикали, топлина, вода и дори на силни удари. Използвайте епоксидно покритие, за да защитите пода на гаража си от вредни елементи.

Какво трябва да знаем при избора на ламинат?

4. ЕВТИНО Е

Купуването и инсталирането на епоксидно подово покритие е евтино. И дори не е необходимо да премахвате настоящата си подова настилка, за да инсталирате епоксидно подово покритие.Премахването на настоящата подова настилка и инсталирането на нова отнема повече усилия, време и пари. Чрез инсталирането на епоксидна подова настилка ще избегнете разходите за премахване на настоящата си подова настилка. Инсталирането на епоксидно покритие на пода в гаража отнема по-малко време. Ще полагате няколко слоя на всеки няколко дни. Поддръжката на епоксидните настилки също е евтина.

5. ПРЕОБРАЗЯВАНЕ НА ВЪНШНИЯ ВИД НА ГАРАЖА И ПРИКРИВАНЕ НА ДЕФЕКТИ

Лесно е да преобразите външния вид на гаража си, като инсталирате епоксидно подово покритие. Използвайте епоксидните подови настилки, за да изпъстрите гаража си, като се създаде по-елегантен вид. Металните епоксидни покрития могат да увеличат полираната атмосфера. Можете също така да съхранявате тежки предмети и обекти в гаража си. Поради това тези тежки предмети и вещи могат да паднат върху пода на гаража ви и да предизвикат дефекти по пода. Използвайте епоксидни подови покрития, за да покриете дефектите и да скриете несъвършенствата на пода на вашия гараж.

Съвети при избор на подова настилка

6. ТЯ Е БЕЗОПАСНА И ПОВИШАВА ВИДИМОСТТА

Епоксидният под осветява целия гараж, тъй като отразява светлината. Увеличаването на количеството светлина в гаража ви може да помогне да запазите безопасността на вас и вашето семейство. Освен това за епоксидните подови покрития има добавки против хлъзгане. Използвайте добавките против хлъзгане, за да увеличите стабилността на епоксидните подови покрития. Използвайки добавки против хлъзгане, никога няма да се притеснявате за падания в гаража си.

7. ЛЕСНА ПОДДРЪЖКА

Поддръжката на епоксидните подови покрития е лесна, евтина и проста. Покриването на бетонния под с епоксидно покритие намалява отделянето на прах и циментови частици в гаража ви, което улеснява поддържането на чистота в гаража ви през цялото време. Просто ще изметете частиците, които оставя автомобилът ви. Епоксидните подови настилки също така са устойчиви на надраскване, така че не е необходимо да използвате тежки почистващи уреди, за да почистите пода на гаража си. И няма да сменяте епоксидната си подова настилка редовно, защото тя може да издържи дълго време.

Как да чистите подовите настилки със средства от кухненския шкаф

8. ЗДРАВИНА

Някои гаражни подове не могат да издържат на тежестта на един автомобил. Епоксидната подова настилка обаче може да издържи значително голямо тегло. Всъщност инсталирането на епоксидно покритие върху бетонна повърхност увеличава здравината на повърхността на вашия гаражен под. След като епоксидната смола се свърже правилно с бетона, повърхността ще издържи големи натоварвания, като например теглото на вашия автомобил. Повърхността също така няма да се разкъсва и износва лесно. Никога няма да се налага да сменяте редовно покритието на пода си. Това са основните причини, поради които епоксидната смола за гаражни подове е най-добрият вариант като решение за подово покритие за вашия гараж. След като решите да инсталирате епоксидно подово покритие в гаража си, не бързайте да го поставяте. Наемете професионалисти, които да ви помогнат да го инсталирате. Лесно е да се допуснат грешки по време на монтажа, което може да намали продължителността на живота на епоксидната подова настилка. При професионалистите обаче вероятността да допуснат грешки е по-малка и те ще свършат перфектна работа.

Източник: https://first-law-comic.com/why-garage-floor-epoxy-is-the-best-option-as-a-floor-coating-solution-for-your-garage/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com