Защо изглеждаме по-стари, отколкото сме?

1622
Защо изглеждаме по-стари, отколкото сме?
Снимка: iStock

Нездравословните навици ви правят да изглеждате по-стари отколкото сте. Време е да ги зарежете и да възвърнете младежкия си външен вид. Ето и какво най-общо трябва да промените, за да се чувствате по-добре.

Лягате си прекалено късно

Сънят трябва да бъде достатъчен, за да изглеждате добре. Недоспиването може да бъде причина да се състарите. Когато не го правите, клетките не могат да се възстановят и следователно започват да стареят. Отделяйте си времето, което се нуждаете, за да си починете. Така ще изглеждате и по-млади.

Как гримът ви състарява

Гримът има силата да подчертава любимите ви черти или да добави десет допълнителни години към лицето ви. За да не изглеждате по-възраст...

Прекалявате с тена и забравяте за защитата от слънцето

Манията да имате тен и шоколадова кожа може да доведе до стареене, още повече когато се печете на слънце без слънцезащитна козметика. Прекомерното излагане на кожата води до изсушаване и нездрав външен вид. Сигурно сте забелязали, че хората с млечнобяла кожа изглеждат по-млади от тези, които са с тен. Освен това слънцето стимулира и образуването на бръчки.

Забравяте да консумирате плодове

Често не се сещате да консумирате плодове, което може да бъде само във ваш ущърб. Друг вариант е да сте си ги купили и да сте забравили, че ги имате. Те обаче са важни за здравия вид на кожата, тъй като съдържат много витамини. Също така, имат и основна роля за здрав имунитет.

Консумирате твърде много захар

Признаците, че стареете преждевременно

Имате загуба на коса - и не само на главата си Виждането на малко (или много) скалп надничащ през линията на косата ви е добре познат ...

Тя не само може да повлияе на теглото ви, но също така и на състоянието на кожата. Захарта е причина за появяване на акне, петна, образуване на петна, прекалено омазняване на кожата. Проблемите с кожата пък ви карат да изглеждате по-стари и съответно имате лош външен вид. Намалете захарта, опитайте се да я изключите от менюто си. Само за няколко месеца ще видите как кожата ви се е изчистила и нямате пъпки или други несъвършенства.

Пушите и пиете

Да, цигарите и алкохолът могат да ви носят удоволствие, но трябва да знаете, че те влошат здравето ви. Това се отнася за всяка една част от тялото ви, включително и кожата. Не случайно това да най-вредните навици, а те ви карат да се чувствате и изглеждате по-стари.

Прекалявате с мимиките

Има хора, които са като статуи и не показват никаква емоция. Те обаче изглеждат с 10 години по-млади. Има обаче и много експресивни хора, които правят постоянно мимики и изразяват емоциите си. В това няма нищо лошо, но пък ще накара кожата ви да старее по-бързо и да се появят бръчки. Те и изглеждат сякаш са малко по-стари, но пък за сметка на това са винаги усмихнати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com