Защо най-скъпите ни хора ни ЗАВИЖДАТ най-много

7281
Защо най-скъпите ни хора ни ЗАВИЖДАТ най-много
Снимка: iStock/Guliver

Завистта е много лошо нещо. Тя е като нелечима болест, която те изяжда отвътре. За съжаление никой не си избира какъв да бъде и сред хората способни да изпитат това чувство може да се окаже и някой ваш близък - роднина или приятел. Често поради тази причина е трудно да повярваме, че именно близките ни могат да изпитат завист към нас.

На всеки се е случвало, когато има проблем, този, който уж му е приятел, да страда заедно с него. Това състрадание е дотолкова силно, че дори изглежда нереално.
Завистливите хора се хранят от болката на другите. Те са готови да ти подадат ръка в труден момент само и само да видят как страдаш впоследствие.

Знаците, които издават завистливите хора

Всеки от нас се сблъсква ежедневно със завистливи хора. Завистта е като отрова не само за този на когото завиждат, но и за самия завист...

Завистливите хора ги боли, щом си успял и щастлив. Когато обаче изведнъж ти се случи нещо лошо, им става по-леко и тогава на лицето им грейва тънка самодоволна усмивка. Щастието си трудно съумяват да скрият и ако си по-наблюдателен, ще забележиш как всъщност се радват. 
В моментите, когато са съпричастни с болката ви, те всъщност изпитват душевно облекчение. Вашето страдание е като лекарство за завистливите душици.

Често, когато човек е разтревожен и е в беда не може да забележи тези индикации, които крещят, че си имате работа със завистта. Оставате с впечатлението, че приятелят ви е съпричастен с вас, но това далеч може да не е така. След като истината излезе наяве, разочарованието е огромно.

 Когато си тъжен и имаш нужда от рамо, на което да поплачеш се доверяваш и споделяш болката си с най-близките си, но внимавай! Ако този човек е с теб и е съпричастен само в лошото, а когато си щастлив, изчезва, просто се увери, че човекът е искрен в приятелските си намерения.
Истина е, че горчивият житейски опит и предателството на най-близките  ни кара да не вярваме на никого освен на себе си. Все пак обаче, каквото и да става, не бива да губим вярата си в хората и в доброто, просто трябва да бъдем по-бдителни и да не приемаме думата на всеки, независимо колко ни е близък, за чиста монета.

Да си наивен, не е срамно, означава че си добър човек с чисти намерения, но не всеки, който срещаш, ще бъде като теб. Именно затова мнителността, въпреки да не изглежда така е добро качество, което би могло да победи завистта на околните. Както се казва свят широк - хора всякакви, съумей да подбереш правилните, на които да разчиташ!

Може да не ви се вярва, но най-силно завиждат роднини и приятели

Едва ли това е изненада за някого, защото в днешно време почти не можем да открием човек, който истински да се радва на нашите успехи и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се боядисват яйцата в четвъртък преди Великден?

Боядисване на яйца 2024 – пълно ръководство от А-Я

Защо задължително се яде агнешко месо за Великден?

Oткъде идва традицията за боядисването на великденски яйца? (ВИДЕО)

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Ако варите така яйцата за Великден, нито едно няма да се пукне

Кога се ходи на гробища по Великден 2024?

Кога се меси козунак за Великден?

Направете това с яйцата, за да е жълт и пухкав козунакът

Разпети петък 2024 - традиции и обичаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com