Защо не е добре да поставяте под мивката точно тези 4 неща

1936
Защо не е добре да поставяте под мивката точно тези 4 неща
Снимка: iStock

Какво има под вашата мивка? Замисляли ли сте се или сега отидохте да проверите? Обикновено в кухнята под мивката има шкаф – един или два, в които могат да се съхраняват разни неща. Хората поставят там каквото се сетят, но това е грешка. Трябва да имате предвид, че там са тръбите и те могат да потекат или пък да се образува влага. Затова не може да поставяте каквото и да е под мивката и по-точно следващите 4 неща.

Кърпи – не прибирайте в шкафа под мивката всякакви хартиени ролки, тоалетна хартия или кърпи, които могат да мухлясат. Те са чудесна среда за развитие на бактерии, ето защо нямат място на такова влажно пространство. Преместете ги другаде.

Химикали – като обезмаслител, белина, препарат за отпушване на канали и други. Това са опасни химикали, които могат да наранят не само мебелите при нарушаване на целостта на опаковката, а и да причинят здравословни проблеми на вас самите. Те се ползват задължително с ръкавици и се държат на сухо място, далеч от деца и домашни любимци.

Храна – става дума за затворените хранителни продукти като пакети с ориз, брашно, кафе, сол и захар, както и зехтин, олио, оцет и други. Махнете тези продукти оттам, защото под мивката мож да се образува мухъл, който да обхване и хранителните продукти. Дори да не го направите, само престоят им там става опасен. Няма значение дали продуктът е отворен, или не. Преместете ги в по-горен шкаф или рафт, където е сухо и проветриво място.

Запалими препарати – бои, почистващи препарати, лакове и т.н. Добре е те изобщо да не бъдат в кухнята. Макар че под мивката е по-влажно място, пак има риск от запалване. Дръжте ги далеч от печка, фурна, микровълнова, котлони и т.н. – всичко, което може да предизвика пожар. Преместете ги в мокрото помещение, в килера или в шкаф, където ще бъдат на сигурно място и няма да има опасност да се запалят.

Шкафът под мивката може да бъде оползотворен по друг начин. Там може да сложите кошчето за боклук и торбички за боклук. Оставете там пособията, с които почиствате дома – гъба, четки, парцали, телчета. Може да поставите и разни кофи, кошници, пособия от първа необходимост. Там дори може да поставите и пожарогасител, ако имате такъв у дома. Така ще ви бъде удобно, защото неща, които ви трябват, ще бъдат на лесно място близо до вас, а и няма да се тревожите, че мухъл може да ги повреди или да навредят на вас самите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com