Защо не трябва да има огледало в спалнята - за какво трябва да внимаваме

33122
Защо не трябва да има огледало в спалнята - за какво трябва да внимаваме
Снимка: iStock

Огледалата винаги са били част от обикновените мебели. В продължение на стотици години сме били обсебени от идеята да се наблюдаваме в огледалата. Например в древен Рим жените били готови да плащат неприлични суми за огледало; практика, която дори е осмивана от римски философи, като Луций Сенека.

Защо не трябва да има огледало в спалнята?

Истината е, че огледалата са единственият начин, по който можем да видим себе си в цялост. Ето защо не е чудно, че хората са готови да платят толкова колкото е необходимо за парче отразяващо стъкло.

За какво трябва да внимаваме?

Огледалата са доста достъпни по целия свят. Всяко домакинство има по множество огледала. Хората дори поставят огромни огледала в спалните си и в други стаи. Но дали това наистина е добра идея и дали трябва да спим пред огромно огледало?

Има някои плюсовете и минусите в това да има огледало в спалнята. Оказва се, че огледалата оказват влияние върху качеството и продължителността на съня ни.

Предимства от наличието на огледала в спалнята

Огледалата правят стаята да изглежда по-голяма – като се има предвид, че много хора живеят в малки апартаменти, поставянето на огромно огледало в спалнята може да създаде илюзията за пространство и свобода.

Огледалата подобряват интериора – като поставите огромни огледала в жилищното пространство можете да подобрите неговата привлекателност и да го направите по-уютно. Интериорът има тенденция да изглежда по-излъскан и показва, че ви е грижа за вашето жизнено пространство.

Огледалата подобряват собствения ви външен вид – като сте заобиколени от огледала и сте принудени да се гледате по-често, може да започнете да подобрявате собствения си външен вид. Хората, които имат много огледала в дома си, особено в спалня и килер, са склонни към по-стилно излъчване.

Огледалата могат да подобрят сексуалния ви живот – някои хора и двойки смятат, че огледалата в спалнята подобряват сексуалния им живот и енергия, като добавят още повече романтика.

Огледалата могат да ви накарат да се чувствате в безопасност (през деня). Ако живеете сами, знаете колко странни могат да станат дните ви. Понякога хората се плашат от произволни шумове и звуци, най-вече защото няма друг с тях, който да произведе тези шумове. Когато има огледала, може да се почувствате в безопасност.

Как да използвате огледалата правилно според Фън Шуй

Недостатъци от наличието на огледала в спалнята

Огледалата нарушават съня и насърчават безсънието – смята се, че през нощта огледалата отразяват спалнята. Предполага се, че те изчерпват собствената ви енергия. В резултат на това те могат да насърчат безсънието и да нарушат продължителността и качеството на съня ви. Енергийните смущения, причинени от огледалата, правят енергията в стаята напълно нарушена, така че няма необходимо спокойствие, за да спите добре.

Огледалата могат да провокират кошмари – сега дори и да заспите в спалня с огледала, все още може да нямате приятно изживяване. Причината за това е, че огледалата, тъй като нарушават енергията, също насърчават кошмарите и неспокойния сън. Някои вярват, че душата напуска тялото, докато спим, и душата вижда собственото си отражение в огледалото. В резултат на това хората сънуват лоши сънища; но това е по-скоро анекдотичен аргумент.

Огледалата могат да насърчат пиянството в съня – ако се видите в огледалото веднага след като се събудите, може дори да не успеете да разпознаете собственото си отражение. Това е така, защото мозъкът ви се нуждае от време, за да се адаптира към будно състояние, а вие нарушавате процеса, като се поглеждате незабавно в огледалото. Това е известно като сънно пиянство и може да наруши визуалните ви сензори сутрин.

Къде не бива да поставяте огледалото според Фън шуй

Огледалата могат да бъдат страшни през нощта – въпреки че могат да осигурят усещане за сигурност през деня, огледалата могат да бъдат доста страшни през нощта. Например, ако се събудите и се взирате в огледалото може дори да започнете да халюцинирате и да виждате лицата на други хора вместо своите. Тази огледална илюзия дори е изследвана от психолози и се оказа напълно реално и възможно явление.

Огледалата могат да „създадат“ странни звуци – такива шумове може да ви събудят или да ви затруднят да заспите. Например, ако хъркате, звукът от хъркането може да се отрази от огледалата и да се появи още по-силен, като събуди вас и партньора ви.

В заключение: трябва ли да имате огледало в спалнята?

Тази тема не е универсална. Някои хора предпочитат да имат огледала в спалните си, други не. Ако вече имате огледало в спалнята и не виждате, че то влияе върху качеството и продължителността на съня ви, тогава няма причина да го премахвате.

От друга страна, ако обмисляте да поставите огледало в спалнята си, не забравяйте да вземете предвид предимствата и недостатъците на този избор. Ако никога не сте имали огледало в спалнята, може да изпитате негативните аспекти на това да го имате. Винаги можете да поставите огледалото в гардероба си, за да избегнете евентуални проблеми, нарушаващи съня.

И накрая, ако вече го имате или искате огледало в спалнята, но не искате да се отразява на съня ви, ето какво можете да направите:

Например, ако огледалото е обърнато директно към леглото ви, не забравяйте да покриете с парче плат, чаршафи (в случай на по-голямо огледало), шал или нещо подобно преди да си легнете. Това трябва да проработи добре срещу отразяването на огледалото и отскачащия шум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com