Защо шофьорите използват слънчогледово масло в колата

10558
Защо шофьорите използват слънчогледово масло в колата
Снимка: iStock/Guliver

Интернет е пълен със снимки с знойна блондинка, която „пълни“ един от контейнерите на двигателното отделение със слънчогледово масло. Забавно и смешно, но във всяка шега има и доза истина. Информираните шофьори редовно използват този продукт в автомобилите и гаражите си, но не и за смазване.

По подразбиране растителното масло ще ви бъде полезно в кухнята. Домакините с опит също ще помнят, че слънчогледовото масло може лесно да „съживи“ блокиралия „цип“ на чантата и да победи запушването в мивката. Тази „добавка“ обаче има и други, много по-малко изучени „способности“, които ще помогнат много не само на печката, но и в гаража.

Например, малко хора вече си спомнят, че най-лесният начин да премахнете остатъците от стикера е с „годното за консумация“ масло: зоната, покрита с остатъците от картинката и лепилото, трябва да бъде обработена с олио като се отделят 5-7 минути, за да попие и след това просто да се отстрани цялата мръсотия с парцал. Нищо сложно, скъпо или професионално - просто народен опит.

Професионалните шофьори, които всяка зима страдат от мокри обувки - сняг и кал все още образуват локва, независимо колко вестници и стелки сте сложили - от незапомнени времена те са търкали обувките си със слънчогледово масло, придавайки им устойчивост на влага. Дори такава „защита“ да не трае дълго, обаче струва стотинки и приложението няма да отнеме много време - дори ако го правите всеки ден. Растителното масло има и други интересни свойства за шофьорите и собствениците на автомобили.

Така че, смесено с лимонена киселина, то е в състояние бързо и практически безплатно да върне предишния блясък на автомобилната пластмаса, "пиано лак" и дори вложки от дърво. Просто трябва да смесите двата компонента в равни пропорции, да поръсите няколко капки върху парцал и да разтриете повърхността.

Същото може да се каже и за обработката на кожа: първо, растителното масло е в състояние да възстанови и удължи живота на седалките и вложките, връщайки предишния блясък. На второ място, с такъв прост, "хранителен" препарат, който определено няма да причини нито алергии, нито обриви, можете да премахнете следите от обяда на детето и дори лепкава дъвка - просто трябва да намажете засегнатата област на седалката с масло и след пет до десет минути премахнете дъвката с парцал без следи и разочарования.

Опитът е не само следствие на трудни грешки, но и значителен принос за спестяване на семейния бюджет, както и истинско семейно имущество, което може и трябва да бъде наследено. В крайна сметка, съвременните инструменти не са толкова по-скъпи, тъй като не винаги са достъпни и приложими, а методите на родителите и бабите и дядовците ви позволяват да се справите със задачата по-бързо и точно сега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...