Защо трябва да свалим брачната халка след развода – отговорът ще ви изненада

11194
Защо трябва да свалим брачната халка след развода – отговорът ще ви изненада
Снимка: iStock/Guliver

От дълбока древност сватбените халки са считани за свещен символ на семейния съюз. Обичаят за поставянето им на безименния пръст е възникнал в Древен Египет.

Изборът на пръст също не е случаен: египетските патолози установяват, че от този пръст се отклонява нерв, директно свързан със сърцето.

Признаци, които ясно показват предстоящ развод

Има огромен брой признаци по отношение на връзките. Експертите говорят за най-неприятните, но реални признаци, които показват, че при е...

След развод сватбеният пръстен губи значението си. В случая е най-добре да го свалите от пръста си. Като ритуален предмет, който има определено семантично значение, пръстенът трябва да бъде свален, за да се скъса невидимата нишка, свързваща бившите съпрузи.

Ако не искате да се разделите с него, той постоянно ще ви напомня за миналото. Това ще окаже негативен ефект върху емоционалното и физическото ви състояние. В допълнение околните ще тълкуват погрешно статуса ви и това ще отблъсне евентуалните ви кандидати.

Дори и след развода някои хора продължават да носят халката си заради страх от публично осъждане и повишено внимание от страна на противоположния пол.

Но какво е най-добре да направите в случая?

Не се препоръчва използването на пръстена за направата на ново бижу, тъй като негативната енергия, съхранявана в него, ще се отрази негативно на личния ви живот.

14 мита за развода, които ви пречат да продължите напред

Психолози развенчаха митовете за развода, които ни пречат да продължим напред. Ето кои са те: 1. Всички разводи са еднакви Дори на пр...

Идеята за запазване на брачна халка у дома също не е удачна. Това може да „блокира“ установяването на контакт с нов човек в живота ви.

Ако все пак искате да се отървете от пръстена, не го изхвърляйте на боклука. Според езотериците заедно с него ще изхвърлите и част от живота си, което ще се отрази негативно на бъдещето ви. Те съветват халката да се изхвърли в морето или реката с идеята, че водата ще "отмие" всички мъки и неуспехи от личния ви живот.

Ако все пак сте решили да използвате пръстена за направата на ново бижу, потопете го предварително в светена вода, за да сте напълно сигурни, че върху него няма да остане отрицателна енергия.

Алтернативно решение е оставите пръстена в заложна къща, а с приходите да си купите нещо друго или да отидете на почивка. Може да използвате средствата и за благотворителност.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com