Зехтин – полезен ли е за суха коса?

2228
Зехтин – полезен ли е за суха коса?
Снимка: iStock

Тайната на красивата коса

Всяка жена мечтае за здрава и бляскава коса. Честото боядисване или топлинно стилизиране уврежда структурата на косъма, води до сухота и накъсване. Има различни варианти, с които да възстановите предишната красота на косата, но защо да използвате скъпи продукти, когато у дома имате зехтин? Нека разберем какво предлага този натурален продукт за вашата коса.

Как да се уверите, че купувате качествен зехтин?

Оказва се, че трябва да знаете някои подробности при избора и закупуването на най-добрия зехтин. Като начало е добре да разберете какв...

Ползите от зехтина за косата - бляскава и здрава коса

Зехтинът е богат на витамин Е, който сред козметолозите се нарича витамин за красота. Обновява клетките на косата и скалпа, стимулира производството на колаген, което позволява на косата да придобие еластичност. Съдържа калий, който перфектно овлажнява сухите нишки и задържа влагата в структурата на косата. Холинът в състава на зехтина  активно се бори с косопада.

Зехтинът съдържа и калций. Той е градивният елемент в структурата на косъма. Недостигът му може да доведе до суха и чуплива коса. С редовно нанасяне на маслени маски можете да предпазите кичурите си от негативните атмосферни влияния.

Зехтинът е в състояние да активира кръвообращението в клетките на скалпа и космените фоликули. Благодарение на това клетките активно се хранят с кислород и други полезни минерали и киселини.

С помощта на този продукт можете да се справите с неприятния пърхот. Като цяло, зехтинът може напълно да възстанови кичурите. Косата след маслената маска става бляскава, красива и гъвкава.

Източникът на красота и младост се крие в зехтина!

Освен за терапевтична употреба, зехтинът е бил използван от древни времена и за козметични процедури. От тогава до днес зехтинът е в ос...

Домашни маски за коса със зехтин

Трябват ви 2 лъжици зехтин и 1 лъжица горчица. Смесете горчицата със зехтин. Втрийте получената смес в корените на косата и скалпа. Покрийте с найлонов плик и увийте с хавлиена кърпа. Измийте след 40 минути с топла вода. Може да усетите леко затопляне. Ако почувствате дискомфорт и силно парене, най-вероятно имате раздразнен скалп и малки рани. Измийте веднага маската. Тази процедура е подходяща за лечение на косопад, както и за тънки и слаби кичури.

Ако имате мазна коса, използвайте зехтина само върху краищата или комбинирайте с изсушаващи съставки.

При суха коса смесете 2 супени лъжици зехтин с няколко яйчни жълтъка. Ако косата ви е много дълга увеличете пропорциите. Нанесете маската върху чиста, влажна коса, разпределете по цялата дължина, покрийте с плик и оставете за 40 минути. Пълният курс на лечение е 20 процедури с интервал от 2-3 дни.

При пърхот смесете 2 супени лъжици зехтин с няколко счукани скилидки чесън. Загрейте сместа на водна баня. Премахнете чесъна, за да не се оплете в кичурите. Нанесете върху скалпа. След 40 минути измийте с мек бебешки шампоан. Тази маска перфектно дезинфекцира скалпа, лекува рани и рани, облекчава пърхота и сърбежа.

С тези витамини косата ви ще расте като ЛУДА

Всяка жена иска да има здрава, дълга и блестяща коса, но поради най-различни фактори често това се оказва сериозно предизвикателство. З...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com