Знаци, че е време да промените нещо в кариерата си

4539
Знаци, че е време да промените нещо в кариерата си
Снимка: iStock/Guliver

Забелязвате, че през последните месеци мотивацията ви за работа е намаляла и че сегашната ви позиция вече не представлява предизвикателство за вас? Смятате ли, че с компанията се движите в различна професионална посока от тази, която бихте искали за кариерата си?

Ето някои от основните признаци, които ще потвърдят подозренията ви и ще ви кажат, че е дошло времето сериозно да обмислите да се впуснете в нов професионален проект...

5 причини да обичате работата си

Намирането на работа, която обичате с цялото си сърце, може да бъде труден процес. Във всяка длъжност, всяка индустрия и всяка компания...

1. Често се чувствате уморени и стресирани

Влачите ли се до компанията си всяка сутрин и липсва ли ви драйвът, който сте имали преди? Спите ли по-малко и забелязвате, че настроението ви се влошава всеки път, когато мислите за работата си?

Всеки от тези признаци може да бъде симптом на нарастващи нива на професионален стрес, телесна система за предупреждение, че нещата вероятно не са както трябва да бъдат.

Ако имате чувството, че тялото ви се опитва да ви каже нещо, трябва да отделите малко време, за да се опитате да разберете посланието.

2. Не вярвате в компанията, както преди.

Ако сте загубили надежда, ТОВА са знаците, че идва промяна

Напоследък животът стана изпълнен с грижи, проблеми и тревоги. Несигурността е изпълнила ежедневните ни мисли, а на всичко отгоре едноо...

Когато започнахте, позицията ви изглеждаше пълна с възможности и се чувствахте много горди да се идентифицирате с фирмената култура. Наскоро обаче забелязахте, че вашето възприятие за компанията вече не е това, което беше преди, и че доверието в проекта и в ценностите на компанията е намаляло.

Липсата на споделени ценности, професионална ориентация, идентификация с марката или загуба на доверие са мощни демотивиращи фактори, които е трудно да се намалят. Ако видите себе си отразен в тях, може би е време да започнете ново предизвикателство в нова компания, в която можете да повярвате.

3. Гледате много часовника

Преди сте се събуждали сутрин развълнувани от това, което можете да постигнете през деня и дори сте били готови непрекъснато да поемате допълнителни предизвикателства; сега броите часовете и минутите до края на работния ден. 

Всеки професионалист заслужава да работи на позиция, която го вълнува и която го кара да иска да се развива. Възможно е обаче работата ви да не е достатъчна и фирмата ви вече да няма ясно и адекватно развитие, което да ви предложи. Ако това е вярно, може би е време да смените работата си и да преминете към нов проект.

Как да промените себе си: Откъде да започнете и как да продължите

Вероятно няма такъв човек, който да не иска да се промени. Но понякога желанието за промяна е толкова силно, че прилагаме сурови мерки ...

4. Чувствате се невидими

Смятате ли, че вашите мнения и принос не са признати? Вашето повишение не идва въпреки постоянните ви усилия и никога не ви възлагат най-важните проекти? Отношенията във вашия екип не са ли толкова сърдечни или съвместни, както преди и вашият екип не работи като такъв?

За тези, които прекарват голяма част от времето си в екип, е много важно да се чувстват ценен член на екипа и атмосферата да е приятелска, продуктивна и окуражаваща. Ако вече сте направили всичко възможно, за да подобрите динамиката, но не се чувствате признати или част от екип, тогава може да е време да потърсите ново предизвикателство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com