Знаете ли този чудодеен народен лек за болно гърло?

7071
Знаете ли този чудодеен народен лек за болно гърло?
Снимка: iStock/Guliver

Болките в гърлото са чест неприятен симптом в сезона на вирусите и грипа. Те могат да бъдат с различна интензивност и да причиняват както лек дискомфорт при преглъщане, така и много силни болки, които се нуждаят от спешно облекчаване и лечение.

Наред с медикаментите, предписани за възпаленото ви гърло, ви предлагаме чуден народен лек за болки в гърлото. Така наречените бабини рецепти подпомагат лечението, облекчават болезнените спазми и намаляват възпалението бързо, сигурно и без странични ефекти и вредно странично действие. Повечето продукти, които са ви необходими за народните лекове за болно гърло, се намират лесно или присъстват във всяка кухня.

5 природни лека при болки в гърлото

Болките в гърлото подсказват протичането на възпалителен процес. Според оториноларинголога Наталия Бистрова болката в гърлото може да ...

Така че, ако нямате таблетки за възпаленото ви гърло, а се нуждаете от спешно облекчение, изпробвайте тази рецепта с продукти от кухнята ви. За чудодейния лек са ви нужни само дебел шал, лист найлон и извара. Затоплете изварата, за да стане гореща, но не толкова, че да причини изгаряне на кожата, нанесете я на слой с дебелина 2-3 см върху найлона и го завържете около врата си. Отгоре поставете дебел шал, който най-добре да е изработен от вълна. Прекарайте така нощта или ако правите компреса през деня, останете поне 6-8 часа. Процедурата може да се прилага толкова пъти, колкото е нужно – в продължение на няколко дни.

Компресите са чудесно средство за облекчаване на гнойна ангина, болки и възпаление в гърлото от незапомнени времена и са изпитани, като ефективността им е доказана във времето. Безопасни са и могат да се прилага както на малки деца, така и на бременни жени и възрастни хора. При тях е важно да внимавате само да не се изгорите, нанасяйки твърде затоплени продукти, както и да внимавате с градусите на ракията, ако я използвате за компреси. Високите градуси могат да доведат до зачервяване на областта под компреса, подобно на слънчевото изгаряне, което в някои случаи може да бъде тежко.

Допълнително към рецептата за болно гърло се препоръчва консумацията на топъл чай, топъл, не горещ, по-голямо количество течности – компот, сок, топъл бульон, гаргари, инхалации и витамини за укрепване на общото здравословно състояние.

Статията е само с информативна цел. Болното гърло може да доведе до сериозни усложнения, затова не прибягвайте до самолечение, а потърсете помощта на лекар. Народните средства могат само да подпомогнат предписанията на специалист.

Ако имате зачервено гърло, направете си гаргара с тези две съставки от кухнята

Хората често се оплакват от болки в гърлото, когато настъпят резки промени във времето. В такъв момент имунитетът на човек отслабва и т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com