Бургас чака окончателен отказ на кабинета от „Бургас – Александруполис”

21998
Бургас чака окончателен отказ на кабинета от „Бургас – Александруполис”
Снимка: БГНЕС

Бургас очаква категоричната позиция на кабинета „Орешарски” за отказ от проекта за петролопровод „Бургас – Александруполис”. За това настоя кметът на града Димитър Николов пред bTV.

В петък руският министър на енергетиката Александър Новак обяви, че строежът на петролопровода ще бъде обсъден на заседание на руско-българската междуправителствена комисия, насрочено за 7 и 8 април, въпреки че България се отказа от него през декември 2011 г., а през март 2013 г. парламентът денонсира сключеното за проекта междуправителствено споразумение с Москва и Атина.

Ще има ли възраждане на проекта "Бургас - Александруполис"?

След като вчера руският енергиен министър Александр Новак заяви, че проектът за петролопровода „Бургас - Александруполис” н...

В същия ден председателят на Агнецията по ядрено регулиране Лъчезар Костов обяви, че институцията му до дни ще одобри проекта АЕЦ "Белене".

„Засега сме чули само едно бъдещо изявление на енергийния министър на Русия, но очакваме позиция на българското правителство. Все пак 97% от гражданите гласуваха против на референдумите в Бургас, Созопол и Поморие. Следващото правителство подходи доста смело и прекрати договореностите по проекта”, коментира Димитър Николов.

Кметът на Бургас, който преди седмица беше избран за зам.-председател на ГЕРБ на партийния конгрес, сподели, че е бил изненадан от номинацията, получена от лидера Бойко Борисов, защото не била съгласувана с него. „Никой не ме е питал, преди номинацията разбрах. Нямах време да реагирам”, коментира той, добавяйки, че се шегува. „На съпругата ми не й стана приятно, защото рядко съм вкъщи, рядко виждам децата, но се надявам да компенсирам с уикендите”, добави още кметът.

След това определи новия си пост като „реверанс към местната власт”, „През последните години решенията се вземаха по оста ръководство – парламентарна група. Кметовете на ГЕРБ, които не са никак малко - 95, искаха да имат повече тежест и решенията да се вземат през местната власт”, обясни още Николов.

Община Бургас подпомага атлет за Европейските летни игри

Община Бургас подпомага финансово атлет за Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс, съобщи Агенция Фокус. Ана Праматарова ще предст...

„Аз съм част от функционерите и имах възможност да се развия като кмет. Всеки от зам.-председателите има свой ресор и аз съм се концентрирал върху местната власт и регионалната политика”, обясни още новият заместник на Борисов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика