НАП събра над 772 млн. лева от просрочени дългове (ВИДЕО)

1612

Данъчни от териториална дирекция на НАП София събраха над 772 млн. лв. просрочени данъци и осигуровки през първото полугодие.

Събраните средства са с над 40 млн. лв. повече от взетите през същия период на 2015 г.

Търговците на течни горива вече ще представят обезпечение пред НАП

При търговия с течни горива ще се изисква обезпечение пред Националната агенция за приходите (НАП). Това прие парламентът с гласуваните...

Доброволно събраните суми от просрочени задължения отбелязват ръст от 18,4% спрямо 2015 г. Изплатени са над 684 млн. лв. закъснели плащания, информират от НАП.

Принудително събраните суми чрез запориране на банкови сметки и продажби, са под 13% от общата стойност на събраните задължения.

От Национална агенция по приходите отчитат положителна тенденция все повече хора да плащат доброволно просрочените си задължения.

След изтичане на крайния срок данъчните информират длъжниците по телефона, изпращат имейли или се срещат с тях, пише Труд. Целта е да бъдат избегнати принудителни мерки, отбелязват от данъчната агенция.

Абитуриенти от Русенско декларират здравното си осигуряване

Около 1500 младежи, които тази година са завършили средното си образование в Русенския регион трябва до 25 юли да подадат в офиса на НА...

Предприятията, които имат позволение да изплащат дължимите суми и лихви на части, са около 545. Те обаче трябва да предоставят необходимите обезпечения.

Така бизнесът има възможност да продължи да работи и да запази работните си места, гарантирайки приходите в бюджета заедно с дължимите лихви, пише още Economic.bg.

От НАП предупреждават, че срещу лицата, които не спазват сроковете за плащане, ще бъдат предприети действия за принудително събиране на задълженията.\

ВИЖТЕ ВИДЕО

30 000 проверки се очакват до края на летния сезон по Черноморието

30 000 проверки ще бъдат извършени от инспекторите на НАП до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие. Освен познатите контро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика