Нов слух - неуспял спасител на КТБ купил Vivacom

31601
Нов слух - неуспял спасител на КТБ купил Vivacom

Нов слух циркулира в медийното пространство относно собствеността върху Vivacom – консорциумът LIC33, който сам официално се обяви за новия собственик на телекомуникационната компания, е бил придобит от Никола Сукманджиев. Официално потвърждение на тази информация няма.

На официалната поща на Actualno.com дойде съобщение от поща в gmail, в което се твърди, че Сукманджиев мобилизирал партьори от Ватикана, Азия и Русия с амбиции да създаде крупен икономически феномен в България, а в личен план да стане българският Сорос.

Собственикът на "Дунарит" е взел Vivacom?

Пиер Луврие контролира групата LIC 33, която обяви, че е новият акционер в БТК. Информацията е обявена на сайта на групата. Луврие е б...

Кой е Сукманджиев – той беше едно от имената, сочени като спасители на КТБ и ТБ Виктория. От БНБ признаха, че Сукманджиев е изпратил писмо с предложение за преструктуриране на двете банки, но според централната ни банка това не били сериозни намерения. Към писмото нямало и допълнителни документи, които да гарантират казаното в него и най-вече дали кандидат-инвеститорите отговарят на законовите изисквания да бъдат акционери в кредитна институция.

След като късно вечерта на 18 март LIC33 обяви, че е купила Vivacom, на следващият ден вицепремиерът Томислав Дончев каза, че това не е вярно. Появи се и информация, че LIC33 е регистрирана ден преди обявяването на сделката с Vivacom.

Припомняме, че точно преди Коледа се появи официална информация, че неизвестен американски инвеститор проявява интерес към дружество, контролирано от Цветан Василев и сочено от БНБ за част от схемата за източване на КТБ. Става въпрос за "ТЦ ИМЕ" АД, чрез което американците се надяват да се сдобие с миноритарен пакет във Виваком. След постигане на споразумение с VTB Capital, американският инвеститор щял да стане вторият най-голям акционер във Виваком, съобщават от българския клон на гръцката консултантска компания V+O Communication.

Към момента акционери във Vivacom са Цветан Василев, с малко над 43%, лондонското инвестиционно звено на руската ВТБ - VTB Capital, с около 33% и кредиторите на компанията (с останалите проценти), по информация на "Капитал".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика