Петър Чобанов: Не предстои актуализация на бюджета

18756
Петър Чобанов: Не предстои актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

Не предстои актуализация на бюджета. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на финансите Петър Чобанов във връзка с петия вот, който предстои да внесе ГЕРБ, предаде "Фокус”.

Вчера нееднократно заявих, че няма такава дупка от 10 млрд лева,  заяви още Чобанов. Той допълни: "Това са спекулации и произволно хвърляне на големи числа, които се стремят да стреснат икономическата публика и да сложат спирачка на позитивното икономическо развитие, което се наблюдава напоследък. Виждате, че в последните шест месеца расте бизнес климатът, той е на най-високото си ниво от 2008 година, расте потребителското доверие – то е на най-високо ниво от лятото на 2007 година. Явно политическите цели се отклоняват”.

Чобанов: България е в ситуация на застинала икономика

В ситуация на застинала икономика сме, дори в номинално изражение. Номиналното нарастване е само 0.6 процента. Това се дължи на прогонв...

Според министъра ситуацията в НЗОК буди опасения и трябва да се спре неефективното разходване на средства, за да не се актуализира бюджета й. Чобанов посочи, че трябва да се предприемат мерки да бъде намалено неефективното разходване на средства в здравната система, информира БТА.

Както е записано и в закона за бюджета на Здравната каса в края на полугодието ще бъде направена преценка как се движат разходите и тогава ще се вземе решение, каза Чобанов.

Попитан, дали е разговарял с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева по въпроса за Спешна помощ, Чобанов обясни, че все още не са разговаряли и й е предложил да проведат разговора в рамките на кабинета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика