Пл. Димитров: Не сме предлагали цени на тока за бедни и богати

16644
Пл. Димитров: Не сме предлагали цени на тока за бедни и богати
Снимка: БГНЕС

 

Идея за цена на тока за бедни и богати не е лансирана. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той обясни, че идеята на синдиката гласи, че когато потребяваш по-малко, да бъдеш стимулиран с една сравнително по-евтина цена на еленергията, а когато изразходваш повече ток, да плащаш по-голяма цена на еленергията.

От синдиката имат и други идеи относно цените на тока. От едно от тях е да се постави праг на потреблението, например от 500 киловата на месец през зимата. Всичко над това количества да бъде по-скъпо.

От юли ЕВН и Енерго про с по-евтин ток, ЧЕЗ ще е с най-евтино електричество

Абонатите на ЕВН и Енерго про ще плащат по-евтин ток от 1 юли. Цената за тях ще намалее съответно с -1,30% и -1,17%. При ЧЕЗ ще има н...

Икономистът Владимир Каролев определи идеята като нещо "сложно, възможно и да се случи и ненужно". Той даде пример с това, че за последните години цената на тока за последните години е намаляла с 20%, а хлебарите не са казали, че намаляват цената. А сега с новината, че цената ще се увеличи, те вече подготвят почвата за увеличаване.

Според Каролев по-добрата идея е цените на тока да могат да покриват разходите на ЕРП-тата, след като бъде направен одит на дружествата. В допълнение икономистът предложи за най енергийно бедните да бъдат предвидени ваучери.

 

 

В САЩ повече от 400 000 души останаха без електричество заради обилните снеговалежи

В САЩ повече от 400 000 души останаха без електричество заради обилните снеговалежи в щатите от Средния Запад, предаде ИТАР-ТАСС. От с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика