Трайков: Мораториумът за шистовия газ е пълен с противоречия!

4557
Трайков: Мораториумът за шистовия газ е пълен с противоречия!
Министърът коментира, че ОВОС е възможно най-сложната и пълна процедура за оценка на въздействието на дадена технология върху околната среда

Приетият текст за налагане на мораториум беше предложен от противниците на всякакви проучвания за шистов газ, коментира ресорният министър Трайчо Трайков.

Той присъства до края на близо четиричасовото заседание на комисията вчера, на което се обсъждаха различните варианти за забрана на метода "хидравлично разбиване на скали за проучване и добив на шистов газ".

Само 18% от българите били против шистовия газ

75% от нашенците подкрепят проучванията за шистов газ у нас, но при гаранции за еко-средата. Това сочат данните от национално предста...

"Приетият документ е изпълнен с вътрешни противоречия, но волята на народните представители беше да бъде придвижен максимално бързо към пленарната зала, така както партия ГЕРБ е поела ангажимент към представители на протестиращите", каза Трайков.

Министърът коментира, че ОВОС е възможно най-сложната и пълна процедура за оценка на въздействието на дадена технология върху околната среда и според него прилагането й ще даде достатъчно гаранции за опазване на природата. Ако народните представители решат, че това не е достатъчно, ще се мисли за промяна в Закона за подземните богатства, каза Трайков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com