Тренчев: Настояваме държавата да събере парите от В. Захариев

5810
Тренчев: Настояваме държавата да събере парите от В. Захариев
Миньорите са готови да започнат работа веднага след като си получат заплатите

"Настояваме държавата да намери форма и начин да си събере парите от Валентин Захариев, защото той й дължи над 200 000 лева от „Кремиковци” и за това има дела." Това каза пред Агенция „Фокус” президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев.

„Ние няма да се откажем от желанието си по всякакъв възможен начин да се потърси отговорност на Валентин Захариев, тъй като каквото е хванал, всичко е разсипал. Такива хора просто нямат място в българския бизнес”, каза Тренчев.

Добрев: Решението за "Горубсо" е най-доброто

"Горубсо - Мадан" се купува с активите и пасивите. Това е най-доброто решение - някой да купи концесията и активите на този рудник." То...

Хората искат да работят и да получават възнаграждения за труда си и надяват, че с подписаното споразумение и новият собственик проблемът в „Горубсо Мадан” ще бъде решен. Миньорите са готови да започнат работа веднага след като си получат заплатите. От синдиката се надяват новият собственик да инвестира в добрите условия на труд, тъй като не е имало ботуши, работно облекло, лампи и т.н.

Синдикалистите от КТ „Подкрепа” са следили внимателно процеса и в мините, където новият собственик е работил, заплатите не са забавяни, добивите са доста по-големи, макар че като процентно съдържание „Горубсо Мадан” не отстъпва на другите мини в страната. Те се надяват още да бъде създадена една много по-добра организация на работния процес и нещата да се успокоят. Представители на синдиката са на място в Мадан.

Константин Тренчев е категоричен, че намесата на премиера Бойко Борисов е била необходима. Всички е трябвало да разберат, че такива преговори не могат да текат дълго време на фона на невероятната трагедия в този район. Той лично е помолил в петък премиера да се намеси в преговорите. Двамата са разговаряли за това, че преговорите вървят трудно и е необходимо премиерът да се намери със своя авторитет, за да се намери по-бързо решение като обърне внимание на всички ангажирани страни, че нещата са изключително тежки и това е общ проблем за държавата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика