Трима с най-големи шансове да оглавят БНБ

12636
Трима с най-големи шансове да оглавят БНБ
Снимка: БГНЕС

Трима са основните претенденти за поста на управителя на БНБ Иван Искров. Това са проф. бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров, Николай Георгиев - шеф на мисията на Международния валутен фонд в Украйна, и Стилян Вътев, главен изпълнителен директор на Обединена българска банка.

Мандатът на Иван Искров изтича лятото.

Опитва ли се Искров да спаси поста си?

Управителят на БНБ Иван Искров беше на среща в Министерския съвет. Тя продължи няколко минути. След това Искров излезе от служебния вх...

Николай Георгиев е кандидатура на Реформаторския блок и най-вече на хората около Радан Кънев. За него казват, че е новия Дянков и е недиалогичен.

Подобно на Симеон Дянков Георгиев е работил в изследователския отдел на Световната банка. Той бе зам.-министър на финансите в кабинета на Иван Костов, а в последните 2 г. е бил ръководител на мисията на МВФ за Молдова. Сега ръководи делегацията в Киев.

Бившият шеф на Сметната палата проф. Валери Димитров е предложение на ГЕРБ, Патриотичния фронт и АБВ, обясниха депутати.

Третият кандидат Стилиян Вътев е главен изпълнителен директор на ОББ и член на ръководството на Асоциацията на банките в България. Напоследък е изнервен от гръцките собственици на ОББ - Националната банка на Гърция, които постоянно свиват дейността си заради проблемите в собствената им държава, пише агенция ПИК.

"Протестна мрежа" иска Цацаров да потърси отговорност на Искров за КТБ

Нов сигнал срещу гуверньора на БНБ Иван Искров внесоха в прокуратурата активисти на "Протестна мрежа". Със сигнала те искат да бъде пот...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика