X
 
 

1200 студенти над предвиденото кандидатствали в УНСС

2265 0
1200 студенти над предвиденото кандидатствали в УНСС
Близо 1200 студенти над очакваното са кандидатствали в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Броят на желаещите значително надхвърля плановия прием, предвиден от учебното заведение. Това разкри пред Радио "Фокус" заместник-ректорът на университета по обучението в ОКС "Бакалавър" и продължаващо обучение доц. д-р Миланка Славова.

Според нея тазгодишната кандидатстудентска кампания е успешна поради няколко причини. "На първо място това е авторитетът на УНСС. Това ще бъде нашият 99-и випуск, тъй като навлизаме в 100-годишнината на университета, която ще се чества на 21-ви май 2020 г. Има много мероприятия, които ще бъдат посветени на тази дата. Традицията играе важна роля при избора на висше училище, в което младите хора да продължат образованието си.

Таксите за обучение в редица уверситети се вдигат от новата учебна година

Правителството официално утвърди таксите за кандидатстване и за обучение на студенти и докторанти за новата академична 2019/2020 година...

На второ място е много добрата връзка, която имаме със средните училища в България и особено с професионалните гимназии. Към УНСС е създадена Асоциация на икономическите училища в България", коментира доц. д-р Миланка Славова.

По думите ѝ, че не на последно място са и интересните специалности, които учебното заведение предлага. Учебната година ще започне по традиция в началото на месец октомври и не се очакват промени в графика. Записването за първото класиране започва от днес и ще продължи до 13-ти юли, уточни тя. За да имат шанс да се класират на второ и трето класиране, желаещите трябва да подадат документи, уточни Славова.

Тези, които не се класират имат възможност да се запишат за платено обучение. Няма да има промени в таксите за държавно обучение, но има леко увеличение на платената поръчка, добави тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители