Български гимназисти ще представят България на най-голямото предуниверситетско състезание за наука и инженерство в света

24834
Български гимназисти ще представят България на най-голямото предуниверситетско състезание за наука и инженерство в света

Трима български гимназисти ще представят България на най-голямото предуниверситетско състезание за наука и инженерство в света, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) тази година.

Райна Гаджева от Пазарджик, Любомир Янчев и Румен Данговски от София ще се състезават с други 1600 от най-обещаващите млади учени и иноватори от целия свят при справянето с предизвикателни научни въпроси, използвайки реални изследователски методи и създавайки решения за проблемите на утрешния ден.

Проектите на българските ученици са в сферите на математиката и медицината.

Българските ученици ще се състезават с повече от 1600 гимназисти от 70 държави, региони и територии, за да демонстрират независими проучвания.

Международната регата Порт Бургас-2014 продължава

Най-голямото ветроходно състезание у нас за последните години продължава и днес. Негови организатори са яхтклуб "Порт Бургас", Община ...

Всяка година, 8 милиона ученици, които взимат участие в местни и
регионални научни конкурси в афилиираната мрежа на Intel ISEF, си
съперничат за възможността да участват на Intel ISEF и да се състезават за до $4 милиона под формата на награди и стипендии.

В цяла Европа Intel и Society for Science and the Public си сътрудничат с над 27 конкурса на науката в 23 страни и цифрата се увеличава всяка година. Победителите от националните състезания получават възможността да представят държавите си на Intel ISEF в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com