Директорът на 125 СОУ за обвиненията в изнасяне на задачи от матурите: Това е престъпление спрямо децата

56804
Директорът на 125 СОУ за обвиненията в изнасяне на задачи от матурите: Това е престъпление спрямо децата
Снимка: Actualno.com

Това е една абсурдна ситуация. Това е престъпление спрямо децата. Нищо от това, което каза професор Сава Грозден не е вярно. Това заяви Ирена Анастасова за Actualno.com, директор на 125 СОУ "Боян Пенев" в отговор на обвиненията от страна на проф. Гроздев към Мадлен Христова, учител в 125-то СОУ, че е изнесла задачите от матурата по математика за седми клас. Гроздев базира съмненията си на факта, че има десет пълни шестици на първия модул от матурата по математика.

"Да, г-жа Мадлен Христова е учител в 125 СОУ "Боян Пенев" по втори трудов договор от 15 септември от тази учебна година. Тя е класен ръководител и преподава на 5-ти клас, а от три месеца, поради напуснал учител, води един час седмично Свободно избираема подготовка (СИП) на седми клас. Тя подготвя децата само за състезания. Другите часове ги води друг колега" , обясни г-жа Анастасова.

Освен това дейността на г-жа Мадлен Христова е била свързана с подготовката на деца за участие в математическо състезание.

Твърдение: Учениците на експерта, измислил задачите по математика за матурите, масово с шестици

Това ще се повтори следващата година. Това заяви проф. Сава Гроздев в коментар за многото двойки по математика на матурите тази година....

"Проф. Гроздев сигурно ще е още по-учуден ако знае, че преди три години имахме десет пълни щестици на двата модула без нито една двойка, отново в математическата паралелка, във време когато г-жа Христова не е била учител в училището", допълни още директорът на 125 СОУ "Боян Пенев".

Добре е да се зададе въпросът откъде проф. Гроздев има данните за оценките, заяви г-жа Анастасова. Резултатите се изпращат от регионалния инспекторат до директора на съответното училище, а самият ученик може да види своята оценка в електронната система само с ЕГН-то си. Освен това в стаите, в които са се провеждали матурите, е имало камери, свързани с министерство на образованието, стана ясно от думите на г-жа Анастасова пред Actualno.com.

Какви са оценките за 7-ми клас в 125-то СОУ?

Г-жа Анастасова предостави пред наш репортер данни за всички паралелки от випуска "7-ми клас", според които през 2014 година средният успех на седмокласниците по математика за първи модул е бил мн. добър - 5,05, а от втория – мн. добър – 4,76, през 2015 година средните оценки са съответно 4,77 и 4,51, а тази година са 4,86 и 4,63. Тази година на матурата по математика 125-то СОУ има една двойка.

Успехът на учениците от 125-то СОУ на матурата по български език и литература за първи и втори модул от матурите през 2014 година е съответно 5,07 и 5,13 (първи и втори модул), 2015 - 4,85 и 4,93 и 2016 година – 5,01 и 5,09 т.е. децата от 125-то СОУ показват по-добри резултати на матурата по БЕЛ.

Ръководител на отбора по математика: Трябва да бъде уволнен този, който е правил задачите след 7 клас

Големият брой слаби оценки на матурите по математика се дължи отчасти и на неправилно зададени условия на задачите в първия модул. Това...

Училището е било първо по успех на национално външно оценяване сред средно-образователните училища в столицата през 2015 година и осмо поред, ако се вземат основните училища.

"Ние имаме едно дете от тази паралелка, което има пълна 6 от двата модула по математика и по БЕЛ, което дете е лауреат на международни състезания от Хонконг и Тайланд. Някакъв си професор да обезсмисля труда на колегите и на децата.... Според мен има търкания в Съюза на математиците. Още преди години проф. Гроздев правеше задачите по математика еднолично, сега те се правят от триста души – учители и експерти", каза още г-жа Анастасова.

По думите ѝ успехите на децата от двете математически паралелки се дължи основно на учителя Димитър Димитров, който работи в училището от 2002 година.

"От 2006 година сме на международни състезания. Тази година се върнахме с един бронзов, един сребърен медал, четвърто място, и това е благодарение на Димитър Димитров", категоричен беше директорът.

Припомняме, че тази сутрин проф. Сава Гроздев обвини учителя по математика от 125 СОУ "Боян Пенев" Мадлен Христова, че е изнесла задачите за матурите по математика при седмокласниците: Главният експерт по математика Мадлен Христова, която работи в Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование т.е. външното оценява. Тя сигурно води и частни уроци, добави пред Нова телевизия проф. Гроздев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com