Френската гимназия е склонна да не взема пари от учениците си за вход

3047
Френската гимназия е склонна да не взема пари от учениците си за вход

Новият пропускателен режим във Френската гимназия в София, който трябва да влезе в сила от 15 септември тази година, може да бъде променен. Това е станало ясно след среща на ръководството на училището и училищното настоятелство, на която е присъствал и лидерът на ДСБ Радан Кънев. Точно Кънев, който е възпитаник на Френската гимназия, като публична фигура изрази недоволство от плановете за пропускателен режим.

След разговорите ръководството на училището е приело идеята за основен вариант, при който учениците ще влизат на територията на Френската гимназия с безплатна магнитна карта. При първоначално обявения режим се предвиждаше тя да е 2 лева и сумата да се плаща еднократно от всеки ученик. Всички други варианти за влизане във Френската гимназия, включително с дебитна карта на Първа инвестиционна банка (ПИБ), ще са доброволна допълнителна опция. Картите на ПИБ са освободени от такси за поддръжка, за плащане през ПОС, за плащане в интернет и за теглене от банкомат, а по тях може да се превеждат стипендиите на учениците. Те могат и да се използват само като карти за вход, без да бъдат дебитни.

Френската гимназия с нов режим за учениците си - влизат безплатно само с дебитна карта

Едно от най-елитните столични училища - 9-та френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", въвежда специален пропускателен режим от 1...

В официално съобщение на сайта на гимназията се казва, че "ръководството и училищното настоятелство на 9. ФЕГ все още уточняват окончателния вариант, при който от началото на новата учебна година ще бъде въведен новият контролно-пропускателен режим".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование