ГЕРБ предлага комбинирана форма на обучение

103815
ГЕРБ предлага комбинирана форма на обучение

ГЕРБ предлага комбинирана форма на обучение, която ще приобщи децата със специални образователни потребности. Това каза Милена Дамянова, депутат от ГЕРБ и бивш заместник-министър на образованието, предаде Фокус.

Дамянова допълни, че предложените от ГЕРБ промени в Закона за народната просвета предвиждат и приобщаващото образование като неразделна част от задължителното образование.

Борисов: Искат да направят магистралите платени, защото ще им спрат еврофондовете

Въвеждането на ТОЛ такса по магистралите е несправедливо към българския данъкоплатец, заяви днес в Сливен председателят на ПП ГЕРБ Бойк...

„Предлагаме да се въведе една нова форма на обучение, която е доста дебатирана и е развита във внесения от нас още през месец май законопроект за предучилищното и училищното образование. Направеното предложение е в категорично съответствие с един от основните принципи, които от ГЕРБ споделяме, че е крайно време образователната система да се адаптира към многообразието от потребности на децата. В последните месеци и години се говори все по-често, че всяко дете има право на качествено образование и хубавото е, че тук всички сме единномишленици, независимо от своята партийна принадлежност”, коментира още Милена Дамянова.

Тя каза, че за да може да се прилага подобна форма на обучение, трябва да се гарантира нейното изпълнение и нейното развиване в съответните подзаконови нормативни актове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com