X
 
 

МОН регистрира най-високите резултати по математика в историята на матурите

2735 1
photo of МОН регистрира най-високите резултати по математика в историята на матурите
Снимка: БГНЕС
Най-високи са резултатите по математика от началото на провеждането на държавните зрелостни изпити (70,41 т.). Това стана ясно по време на брифинг в Министерството на образованието и науката, на който бяха представени резултатите от държавните зрелостни изпити.

По български език и литература заявилите допускане до държавен зрелостен изпит са 55 188, допуснатите са 52 635, а положилите изпит са 51 088. По втория държавен зрелостен изпит заявилите са 44 920, допуснати – 43 038, положили – 41 670. 333 зрелостници са положили изпит по желание.

Указания за кандидатстване по електронен път след 7 клас

На 5 юни бяха публикувани резултатите от Националното външно оценяване при седмокласниците. Те могат да бъдат видени на адрес: https://...

Нараства процентът на отличните оценки по математика, физика и астрономия, английски език и по немски език, което говори за повишена мотивация и добре преценен избор на предмет за II ДЗИ.

Средната оценка по български език и литература е добър 4,24, а на II ДЗИ – много добър 4,50. Най-висок брой точки има по чуждите езици. Увеличава се процентът на зрелостниците, които създават текст на ДЗИ по български език и литература. Очертава се устойчива тенденция към спад на процента на двойките по география в сравнение с предходните две години (32,56% за 2016 г., 24,86% за 2017 г. и 17,18% за 2018 г.).

От МОН отчитат, че добре са сработили мерките за сигурност – само 16 анулирани работи на ДЗИ, по време на проверката и оценяването за нарушена анонимност са анулирани 11 работи. По-нисък брой точки се отчита по биология и здравно образование, испански език, френски език и италиански език. 215 зрелостници са с максималния брой от 100 точки, през 2017 г. – те са били 18. С 0 точки са 4-ма зрелостници, през 2017 г. те са били 15, предаде Фокус.

Излязоха резултатите от матурите при седмокласниците

Министерството на образованието публикува резултатите от Националното външно оценяване за седмокласниците. Оценките на децата може да ...

4496 зрелостници са с поне една слаба оценка, през 2017 г. те са били 5882. Отличните оценки по български език и литература са 6474, а през 2017 г. те са били 6155. Отличните оценки по II ДЗИ са 13 380. Слабите по БЕЛ – 3025, а по II ДЗИ – 2228. С най-добър резултат по български език и литература е 91 Немска езикова гимназия-София - 5,62, а по втория държавен зрелостен изпит - Американският колеж в София - 5,93.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • българин 1 българин преди 4 месеца Профил на трол?
    "Нараства процентът на отличните оценки по математика, физика и астрономия, английски език и по немски език, което говори за повишена мотивация и добре преценен избор на предмет за II ДЗИ.", същността е по-дълбока, който е интелигентен учи, знае защо и какво, това е резултат, който сочи с огромна сила към Терминал 2 и спасение от червената мафия.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Мъж се хвърли върху релсите на столичнот...

Пореден инцидент временно спря движението на метрото в столицата. Мъж се хвърли под мотрисите на метростанция "Стадион Васил Левски", п...