Най-модерната българска гимназия се намира във Враца

73280
Най-модерната българска гимназия се намира във Враца

Има ли в България такива училища, които да карат децата да ги посещават с радост? Има ли някъде например образователна база, на която не тежат познатите битови проблеми, в които традициите и модерните технологии заедно създават една богата среда, в която младите мозъци да попиват достиженията на науката?

Възпитаваме технологично поколение, което ще пребори тестовете, но няма ценности

В последните няколко години ни засипват с проучвания, според които българчетата не просто са в дъното на световните образователни класа...

Оказва се, че има.

Такова училище е СОУ „Христо Ботев“ във Враца, което е определено през миналата учебна година за най-модерната българска гимназия. Ако вече си представяте футуристична модерна архитектура, грешите. Училището претендира да е и едно от най-старите в България. Неговата история започва още от 1822 година.

За да се съхрани традицията, но заедно с това да се достигне нивото на европейските училища, към което се стреми цялото ни образование, е необходима много енергия.

Един от нейните основни източници в СОУ „Христо Ботев“ във Враца е директорът й, Виктор Кръстев. За него фактът, че гимназията не е нито в столицата, никой в някой друг от по-големите български градове, не е причина тя да не е в челото в на класациите за качество на образованието.

Българчета сред първите десет по латински език в света

Ученички от Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) постигнаха блестящ резултат на международния конкурс за превод от л...

„На нашето училище е предопределено да носи товара на времето, да създава традиции, да диктува модата в просветното и образователно дело близо две столетия. Този модерен дворец на образованието, е уникален и неповторим, единствен на територията на България“, заявява директорът СОУ „Христо Ботев“ Виктор Кръстев. По-важното е, че зад тези горди думи стоят реалните постижения на врачанската гимназия.

Друго постижение на училището е работата по международни проекти. Възпитаниците на СОУ „Христо Ботев“ имат ценната възможност да общуват с връстниците си от цяла Европа, което не само обогатява знанията им, но и ги изгражда като достойна част от общността на ЕС.

Голяма част от работата по проектите се извършва по интернет. Но най-хубавото е, че учениците пътуват в чужбина като част от тези програми. Подобни контакти СОУ „Христо Ботев“ – Враца има в близките години с 19 държави.

Клисарова: Искането да подам оставка е проблем на ГЕРБ

"Искането да подам оставка е проблем на ГЕРБ", каза в Габрово министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. Според нея вдиган...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование