Политологът Атанас Радев е новият председател на Националния младежки форум (СНИМКИ)

3534
Политологът Атанас Радев е новият председател на Националния младежки форум (СНИМКИ)
Снимка: Студио Actualno

На своето Общо събрание Националният младежки форум (НМФ) избра новия Управителен съвет на структурата, а за председател бе гласуван политологът Атанас Г. Радев.

В състава на ръководството влизат още Антонио Стоичков и Андреас Петков като зам.-председатели, както и Мартин Керефейски, Виктория Савова, Александър Младенов, Серафима Митева като членове на Управителния съвет.

"Съзнавам, че с екипа поемаме организацията в безпрецедентен момент, предвид споразумението между Национален младежки форум и Министерството на младежта и спорта. В това споразумение е залегнало разбрирането за ролята на организацията ни като Национален младежки съвет. Въпросът тук не е самоцелното изграждане и превръщане на НМФ в НМС, а необходимостта от консолидирането на общността в посока на дефинирането и поставянето на този орган като инструмент, които гарантира представителството на млaдежките организации и младите хора", сподели Радев пред Actualno.com след края на Общото събрание.

В дните на своята 13-а годишнина от основаването си най-голямата младежка платформа в България приключи поредния успешен мандат с реализирани стотици инициативи и каузи за младите хора под ръководството на досегашния председател Мирослав Цеков.

Наследникът му Атанас Радев е и бивш зам.-председател на структурата, а от своя страна Цеков бе избран за председател на Обществения съвет към парламентарната комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество в Народното събрание.

И през новия мандат се очаква Националният младежки форум да продължава да сътрудничи и работи със стотици младежки организации от цялата страна, повечето от които са и пълноправни членове на структурата. Най-голямото българско обединение на организации за млади хора е и пълноправен член на Европейския младежки форум.

В своята дейност НМФ е и активен партньор на национални и европейски институции в изграждане и застъпничество за младежки политики, а в своята работа структурата застъпва визията за национален младежки съвет на България.

"Мисията ни е да представляваме интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политически процеси и да осигуряваме ефективен структурен диалог чрез сътрудничество със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика", пишат от Националния младежки форум.

На снимката: Екипът на "Лигата на младите гласоподаватели", съставен от Националния младежки форум, Студентския клуб на политолога към СУ и Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) след края на организирания предизборен дебат за София с кандидатите за кметове на столицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Ето кога ще са допълнителните матури

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com