X
 
 

Поредна нелепа атака срещу директора на НМУ: В училището се чува музика

1978 1
photo of Поредна нелепа атака срещу директора на НМУ: В училището се чува музика
Снимка: Actualno.com/ Румен Скрински
На поредна атака бе подложен директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ - Столина Добрева.

Този път родител на ученик се оплака, че в цялото училище се чувала музика от инструменти и разпяване, което пречело на децата да се съсредоточат, съобщи Нова телевизия

Банов се отказа да иска оставката на директора на музикалното училище

Директорът на Националното музикално училище Столина Добрева няма да подаде оставка от директорския пост. Това заяви тя след среща с ми...

По думите на ученик от същото училище музиката по никакъв начин не пречи на това да се съсредоточи, нито на обучението му, а напротив - допринася за по-добрата атмосфера в него, предаде репортер на Actualno.com.

Преподавателят Галя Грозданова се оплака от определянето на основните заплати на учителите. 

Директорът на НМУ Столина Добрева обясни следното:

"Работните заплати в музикалното училище се формират на базата на нормативни документи. Тяхното сформиране е прецизирано във вътрешните правила за работните заплати. Разделението на служителите и учителите по възраст е заложено дори в самия закон за образованието. Там длъжностите са учител, старши учител, главен учител. За да бъдеш старши учител се изисква минимум 10 години стаж плюс квалификация. Откакто аз съм директор заплатата на г-жа Грозданова е повишена със 75%. За момента тя получава доста над средната заплата за нейната длъжност."

Боил Банов поиска оставката на директор, отказал да назначи учител без конкурс

Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на Националното музикално училище в София - Столина Добрева. Повод за ...

По повод размера на училището Столина Добрева уточни, че няма как той да бъде увеличен и припомни, че през последните две години е направен ремонт.

В акцията се намеси и сина на певицата Ваня Костова, според когото на неговата дъщеря не са осигурени специалните условия, от които тя има нужда. 

"Става въпрос за тежка семейна ситуация, в която двамата родители не могат да се обединят около това какво искат за детето си.", обясни Добрева и допълни, че вече е било удовлетворено желанието на г-жа Костова да бъде сменен учителят по солфеж на детето.

Припомняме, че в края на август т.г. оперната певица Дарина Такова публикува емоционален статус в своя Facebook, в който се оплака, че директорът на училището е отказала да я назначи без конкурс. Тогава министърът на културата обяви, че ще поиска оставката на Столина Добрева, но до това не се стигна. Повече за случая може да научите в ТАЗИ СТАТИЯ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално