Приключва първата кандидатстудентска сесия на СУ за учебната 2017/2018 г.

1030
Приключва първата кандидатстудентска сесия на СУ за учебната 2017/2018 г.

На 23 април с изпити по биология, събеседване за специалност „Изобразително изкуство“, теология (устен), музикален инструмент или пеене и събеседване за специалност „Графичен дизайн“ приключва първата кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Изпитната програма по биология е съставена въз основа на учебната програма по биология, одобрена от МОН за VІІІ, ІХ и Х клас на СОУ - задължителна подготовка. При подготовка за кандидатстудентския изпит да се използват учебниците, одобрени от МОН, които максимално се доближават до учебната програма.

Кандидат-студенти в СУ се явяват на история и на география

На 26 март 2017 г. с изпити по история на България и география продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на ...

Конкурсният изпит включва: Тестови задачи (30 бр.) от материала за VІІІ, ІХ и Х клас; Тема от учебния материал за ІХ и/или Х клас. Темата изисква обобщаване на биологични знания, включени в повече от един въпрос от програмата. Писмената работа следва да бъде логично подредена, с ясна структура и да доказва, че кандидат-студентът умее да излага изчерпателно и аргументирано знанията си, като наред с това, притежава необходимата обща, биологична и езикова култура.

Конкурсният изпит за специалността „Изобразително изкуство“ се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски рисунки. В хода на събеседването се изясняват и интересите на кандидата по отношение на съвременния художествен живот. Кандидатът споделя своите впечатления и оценки от посетени изложби, галерии, музеи, според възможностите, с които разполага, за да се запознае с тях (в София или в страната). Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на фактите. Кандидатът представя свои творби, избрани по лична преценка в оригинал. Поощрява се умението му да изложи мотивирано и убедително идеите, намеренията и задачите, които са го ръководили при избора на един или друг проблем, тема, сюжет, жанр и т.н. при осъществяването на дадената творба, уточняват от СУ.

Устният изпит по теология се провежда върху предварително обявени теми, за които е препоръчана литература. Критерии за оценяване са: степента на познаване на проблематиката; умението да се представя аналитично съдържанието на определен въпрос; участието на личния опит при формулиране на теоретичния отговор.

Кандидатите за специалност „Музика“ полагат изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидат-студентите, които се явяват с музикален инструмент, могат да ползват всички видове инструменти, използващи се в симфоничния, естрадния, духовия и народен оркестър; кандидатите, които се явяват с пеене (класическо, народно, естрадно) трябва да си осигурят съпровод на пиано или друг музикален инструмент. Всички кандидати са задължени да изпълнят наизуст две музикални произведения по избор.

Увеличават таксите в 10 факултета на Софийския университет

Таксите в 10 факултета на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се увеличават. Решението беше взето по време на Акад...

Конкурсният изпит за специалността „Графичен дизайн“ се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски творби. Портфолиото може да бъде в един от следните варианти: Творби в оригинал.; Творби под формата на фотографии на хартиен носител.; Творби в електронен вариант (на личен лаптоп).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Ето кога ще са допълнителните матури

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com