X
 
 

Ще останат ли в историята хартиените дневници и бележници?

2259 1
photo of Ще останат ли в историята хартиените дневници и бележници?
Снимка: “Дъвка за балончета”
Хартиените дневници и бележници са на път да отидат в историята. От тази учебна година училищата могат да се откажат от тях и да отбелязват оценки, отсъствия и забележки само в електронна система.

За първи път тази есен Екатерина Минкова ще разчита само на електронните дневници - и като учител, и като родител.

Борисов назначи нов зам.-министър на образованието

Премиерът Бойко Борисов назначи Карина Ангелиеваза заместник-министър на образованието и науката. Тя заема мястото на проф. Иван Димо...

В профила на детето се виждат оценките, отсъствията, забележките и контролните по всички предмети. Като майка на Михаил и като начален учител намира, че електронните учебници улесняват комуникацията между родители и учители - всяка промяна в профила на детето се вижда от родителите в реално време.

„Знаете, че бележниците доста често се крият, правят се други и се показват тези с отличните оценки. Децата също няма да се притесняват, че ще ги изгубят, а и ще се стараят да са по-добри ученици”, посочи тя.

В 119-о училище електронните дневници са се използвали паралелно с хартиените две години. Ръководството не се притеснява от евентуални хакерски атаки.

Повече от 3 хил. първокласници ще приемат училищата във Варна

Над 3 000 първокласници са записани в училищата във Варна за новата учебна 2018/2019 година. Това каза в интервю за Радио „Фокус&...

Директорът Диян Стаматов посочи, че вероятно ще има опити, но няма проблем, който да не бъде преодолян. „В никакъв случай обаче това не може да спре развитието в тази посока, защото и хартиените дневници в края на срока много често бяха крадени и след това бяха преписвани изцяло.”

Родителите, които нямат компютърна грамотност могат да получават на хартия справка веднъж месечно.

Все още няма обобщена справка в министерството на образованието колко училища в страната изваждат от употреба хартиените дневници и бележници. Но по неофициални данни досега, те са около 50.

В Кипър протестираха срещу образователната реформа

Над 10 хиляди души излязоха по улиците на кипърската столица Никозия, за да протестират срещу образователната реформа. Това е една от ...

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Ами не е добре. Друго си е на хартия. Аз съм студент и въпреки, че всичко се въвежда в електрона система аз предпочитам да ми се нанасят оценките в студентската книжка.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Най-големият страх на ГЕРБ

Властта и страхът се движат заедно, в стерео ефект, който трови сънищата на ГЕРБ. Тримата сменени министри са епидермална промяна, нещо...