Социално-образователната кампания на ЗК „Лев Инс” АД „Пази детето в интернет” с награда от АБЗ

1024
Социално-образователната кампания на ЗК „Лев Инс” АД „Пази детето в интернет” с награда от АБЗ
Снимка: Лев Инс

За втора поредна година социално-образователната кампанията на ЗК „Лев Инс” АД „Пази детето в интернет” получи трета награда на вече традиционния конкурс "Застрахователи за обществото", организиран от Асоциацията на българските застрахователи по повод професионалния празник - „Ден на застрахователя“. Тържественото събитие събра представители на бизнеса, държавните институции, регулаторните органи и академичните среди.

Изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс” АД Павел Димитров прие отличието от Юри Копач, председател на АБЗ, с думите: "Лев Инс традиционно налага стандартите както за физическа, така и за кибер сигурност и признанието на гилдията за втора поредна година доказва това! През последните 2 години кампанията ни "Пази детето в интернет" достигна до над 130 хиляди ученици, техните учители и родители. Лицето на кампанията - Явор Колев и нашият екип разговаряха за опасностите в интернет с деца от всички областни градове, големи и малки общини и дори малки селца в цялата страна. Последните месеци обърнахме специално внимание и на родителите, защото е изключително важно те ясно да осъзнават, че трябва да разговарят със своите деца за тяхното общуване в интернет“.

Кампанията „Пази детето в интернет” представлява сбор от нарочни действия от страна на ЗК „Лев Инс” АД в посока образоване на обществото и превенция срещу един от най-големите бичове на ХХI век – кибер престъпността. Дружеството инвестира материални и нематериални активи, за да повиши информираността и да създаде дигитална култура на българите, започвайки още от ранна детска възраст. Инициативата съчетава широк микс от инструменти, за да достигне максимално широк обхват, ефективност и дългосрочен ефект върху поведенческите модели на малки и големи.

Това признание за усилията на лидера на българския застрахователен пазар съвпада и с Международния месец на киберсигурността (Cybersecurity Awareness Month) - световна инициатива, която поощрява взаимодействието между правителството и частния сектор, за да се даде възможност на съвременния човек да защити личните си данни от цифрови престъпления. Партньорската мрежа на ЗК „Лев Инс” АД, CyberOne и Cyber360 Academy се присъединява към каузата като експертите ще предложат серия от трикове, които всеки от нас трябва да знае и практикува в ежедневието си, за да бъде дигитално сигурен при използването на различни устройства. Всеки може да се запознае с тях на в блога на академията по киберсигурност и в социалните мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com