Такева: Танев не направи никакви структурни промени, не завиждам на следващия министър

3349
Такева: Танев не направи никакви структурни промени, не завиждам на следващия министър
Снимка: БГНЕС

Министър Тодор Танев не направи никакви структурни промени в министерството, не завиждам на следващия министър, който ще трябва да върне доверието на обществото. Това каза Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители във връзка с поисканата оставка на министърът на образованието и науката Тодор Танев от премиерът Бойко Борисов.

Тя отправи послание към новия министър: „Който и да е той, първата му работа е да направи структурна промяна в министерството. Там има много кадърни хора, които могат да станат директори на дирекции, да обособи нови дирекции, да направи по-гъвкави и работещи структури и да бъде много комуникативен със социалните партньори”.

Реформаторите очаквали смяната на Танев, искат да излъчат нов просветен министър

Очаквах тази смяна и това желание. По този начин народният представител от Реформаторския блок Мартин Димитров коментира поисканата от ...

Според нея всичко, което се случва в образователната система, трябва да бъде широко обсъждано с педагогическата колегия и социалните партньори, предаде Фокус.

„Новият министър трябва да уважава социалните партньори, когато става въпрос за учителя, да говори с респект и уважение. Не завиждам на нито един следващ министър, защото той има много работа да върне доверието на обществото към българското образование”, каза още Янка Такева.

„Министър Тодор Танев не направи структурни промени. Иновативните политики, които той предлагаше, всички бяха одобрени от педагогическата колегия - интегралните колежи, дуалното професионално образование и обучението на възрастни по френския модел”, каза председателят на синдиката на българските учители.

Предупреждавах министър Тодор Танев, че ако не направи структурни промени в министерството обаче, няма да изкара мандата си, допълни Такева.

Танев още не е говорил с Борисов за оставка, обвини в режисура за скандала "турско робство"

До този момент не съм говорил с премиера Бойко Борисов, нямам насрочена среща с него. Това заяви образователният министър Тодор Танев. ...

„Той беше предупреждаван лично от мен, че ако не направи дълбоки структурни промени в самото министерство и не се справи с някои служители, които вадиха от чекмеджетата си стари учебни програми и скандализираха обществото, няма да изкара мандата си”, посочи председателят на българските учители.

Такева допълни, че го е предупреждавала няколко месеца преди днешните събития.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование