Учебниците за пети клас ще бъдат заменени с работни листи

2987
Учебниците за пети клас ще бъдат заменени с работни листи
Снимка: БГНЕС

Изключително много е преекспониран проблемът. Знаете ли колко момичета носят изобщо носят бурки в училище? Това е не повече от 1,2 3,5. Ние нямаме толкова силен проблем, но съм съгласна че трябва да говорим за в бъдеще, че ако има бежанци, мигранти, дали трябва да се съобразят с нашата култура, смята министърът на образованието Меглена Кунева.

В сегашния закон се казва, че учениците трябва да ходят прилично облечени ида спазват дисциплината в училище. В новия закон има същите изисквания, но е в правото на директора да реши какво означава прилично облечени. Трябва да бъде пропорционални подобни ограничения. Когато сме казали, че училището ни е светско, трябва да вървим в тази посока, допълни още тя в интервю за bTV.

Само един от всеки трима безработни и неучещи младежи се е записал на трудовата борса

31% - това е нивото на успех на 98-те младежки медиатори, които бяха назначени от социалното министерство да убеждават връстниците си д...

Според нея учителите ще са много по-спокойни ако е решено на законодателно ниво.

В Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) има няколко дела където забраната е оставена за някои провинции в Германия. Там не са паднали забраните за носене на бурки в училищата, уточни Кунева.

По думите ѝ не трябва да се навлиза във вярванията на хората. Външният вид на учениците не отива срещу това. Кунева обяви, че иска да възстанови Съвета по религия към МОН.

По проблема с учебниците за първи и пети клас образователният министър обяви, че 1 клас започва с учебници, които вече са в употреба, сменена е само поредността на буквите, за да може да децата да сричкуват спрямо промените. Направено е приложение към буквара.

Пети клас ще има работни листи, изготвяни от учителите базирани на техния подход до ноември. След това ще се появят учебници. Учебници има, материалът за 7 клас, но той ще бъде адаптиран.

Кунева приема идеята на Цацаров за забрана на бурки в училищата

Министърът на образованието Меглена Кунева подкрепя идеята да бъде забранено носенето на забрадки в училищата. На среща с над 400 преп...

Имаше сериозни опити Законът да се отложи с една година. Той вече е отлаган прекалено дълго, каза още Кунева.

Във връзка с истериите около записването на първокласници в т.нар. елитни училища Кунева каза, че родителите трябва да са спокойни, няма да има незаписано дете. Директорите са издали своите критерии.

"Нямам сигнали че има проблеми, има критерии по които децата влизат да учат в съответното училище."

Министърът каза още: "Искам на учителите да се обърне изключително голямо внимание, защото те ще изнесат реформата в българското предучилищно образование."

На въпрос дали се виждат с Радан Кънев Кунева отговори: "Ние се виждаме всеки вторник на Изпълнителния съвет на РБ.  Моето желание е РБ да е единен и правя всичко възможно това да се случи. Затова предлагаме неща, които ни обединяват. В момента е много важно да подкрепя Москов, за да осъществи нещата, които той е замислил."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com