X
 
 

Вълчев: Образователната система започна да се пречупва

1828 2
Вълчев: Образователната система започна да се пречупва
Снимка: БГНЕС
Ясно е, че трябва да променим системата - учебните програми, методи на преподаване, финансиране и т.н. Системата започна да се променя и да се пречупва. Променя се фокусът, защото се променя светът около нас. Различно е поколението, ползва различен обем информация. Не говорим за промяна на целите, а за компетентностен подход. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция "Перспективи и предизвикателства пред педагогическото образование през XXI век", предаде агенция "Фокус".

"Досега винаги образованието е подготвяло децата за една професия, сега, според проучвания, сменят средно между 3 и 9 професии. Затова трябва много повече практичност на обучението. Трябва да направим така, че да мотивираме учителите, заяви министър Вълчев. Според него сега има усещане, че системата служи на статуквото, а не на развитието. По думите му има липса на достатъчно чувствителност към външната среда.

Окончателно: Учителските заплати скачат с 18%

Учителските заплати ще се увеличат с 18% от 1 януари догодина, приеха окончателно депутатите, като гласуваха на второ четене бюджета за...

"Догодина ще предложим национална програма за преподавателите и ще бъдат финансирани допълнително. В следващата стратегия на образованието ще се опитаме да привлечем повече млади хора и във висшите училища. Ще бъде необходимо да имаме мрежи от преподаватели и ресурси", посочи Вълчев. Той подчерта, че трябва да се реализират нови политики, свързани с приобщаващото образование.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Г-н Министре, научете децата да четат с разбиране, да намират информация (от книги и интернет), която да анализират критично и да я използват на практика. Не ги давете в данни!
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Всичко което се прави и ще се прави е за Пари. Пари и влияние за една Антинародна Клика 10111989 плюс добавяне на соросоизъм и извращения. Относно образователната система която налага глупака дарвин учи , че сме единствените във Вселената и , че сме първата цивилизация коментарите са излишни. Брутални /македонизми/ Наистина Света се променя на квантово ниво. Атома на Въглерода се смалява. И или ще виж още ›› ги пускаме тези вълчевоподобните във Вселенската канализация или заедно с тях отиваме и ние.
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...