Започват кандидатстудентските изпити на ТУ в София и страната

3638
Започват кандидатстудентските изпити на ТУ в София и страната
Снимка: NОрешарски

На 21 април от 09:00 ч. Технически университет -София ще проведе предварителен изпит-тест по математика в градовете Ловеч, Велико Търново, Монтана, Търговище, Силистра, Хасково, Ямбол, Кюстендил, Сандански и Смолян, съобщиха от университета.

С оценката по математика може да се кандидатства за всички бакалавърски специалности, с изключение на „Инженерен дизайн“, където има конкурсни изпити по рисуване и по композиция. Предварителният изпит по рисуване ще се проведе на 21.04.2018 г. (събота) от 09:00 ч. в ТУ-София, а по композиция - на 22.04.2018 г. (неделя) от 09:00 ч. в ТУ-София.

Технологическото училище "Електронни системи" остава към Техническия университет

Няма да се промени статутът на Технологическо училище „Електронни системи“ (ТУЕС), училището остава към Техническия униве...

На 21.04.2018 г. (събота) и 27.05.2017 г. (събота) от 09.00 ч. ще се проведат предварителни изпити по чужд език (немски и английски) в ТУ-София и Филиал Пловдив (само английски).

Техническият университет-София е първият и най-голям учебно-научен комплекс в България в областта на техническите и приложните науки с над 10 000 български и близо 1000 чуждестранни студенти. В рейтинговата система на университетите в България за 2017 г. той заема първо място в професионалните направления "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Комуникация и компютърна техника", "Енергетика", "Транспорт", "Корабоплаване и авиация" и "Общо инженерство“. Интересът към предлаганите специалности расте с всяка година, свидетелство за което е нарастващият брой студенти. Дипломата от Технически университет-София се ползва с висок авторитет и гарантира успешна кариера в страната и чужбина.

Редовните кандидатстудентски изпити в Технически университет-София са следните дати: тест по математика – 2 юли 2018 г. (понеделник) от 09:00 ч., едновременно в ТУ-София, във филиала в гр. Пловдив и в Инженерно-педагогически факултет в град Сливен. Изпит по рисуване – 3 юли 2018 г. (вторник) от 09:00 ч., изпит по композиция – 4 юли 2018 г. (сряда) от 09:00 ч., като и двата изпита се провеждат само в ТУ-София. Изпити по чужд език (немски, английски и френски) – 30 юни 2018 г. (събота) от 09:00 ч. в Департамента по чуждоезиково обучение и приложна лингвистика (ДЧЕОПЛ) на ТУ-София. На същата дата (30 юни 2018 г.) от 09:00 ч. изпит по английски език ще се проведе и във филиала в гр. Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com