3-ма тунизийци и 3-ма алжирци са сред загиналите при атентата в Ница

1300
3-ма тунизийци и 3-ма алжирци са сред загиналите при атентата в Ница
Снимка: Getty Images/Guliver

Поне трима тунизийци и трима алжирци са сред загиналите при терористичния акт в Ница, при който камион се вряза в тълпа на Деня на Бастилията, иформира AFP.

От тунизийското Министерство на външните работи съобщават, че майката на четиригодишния Олфа Бент Суайя е загинала при нападението, а той все още се смята за изчезнал. От Министерството допълват, че двама мъже с тунизийско гражданство също са били убити.

Бразилия мисли да засили мерките за сигурност за Олимпийските игри след атаката в Ница

Временният президент на Бразилия Мишел Темер е свикал извънредна среща със своите министри, за да бъдат обсъдени възможностите за засил...

Властите в Алжир заявяват, че две деца и 70-годишна жена с алжирско гражданство също са станали жертва на терористичния акт.

Разследващите се стараят да открият мотивите зад действието на заподозрения 31-годишен, роден в Тунис Мохамед Лахуайедж Булел, както и да разберат, ако е имал съучастници. 

Същевременно стана ясно, че американският президентът Барак Обама е провел разговор по телефона с френския президент Франсоа Оланд, за да изкаже съболезнованията си и да предложи сътрудничеството на САЩ, „най-стария съюзник“ в областта на сигурността, предава CNN.

Прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест отбеляза, че има още много какво да се научи за нападателя, включително дали е получил инструкции от друг човек. Той допълни, че все още е рано да се направят заключения дали този индивид е бил част от по-голяма група, пише "Фокус".

Съпругата на нападателя от Ница е на разпит в полицията

Бившата съпруга на мъжа, който се смята, че е отговорен за терористичния акт в Ница, убивайки 84 души, е била задържана днес, предаде A...

Припомняме, че вчера вечерта мъж в товарен камион се вряза в тълпа празнуващи френския национален празник Деня на Бастилията в курортния град Ница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com