Би Би си под натиск заради документален филм след смъртта на Даяна

28546
Би Би си под натиск заради документален филм след смъртта на Даяна
Снимка: Getty Images / Guliver

Бъкингамският дворец е упражнил натиск над Би Би Си във връзка с планираното излъчване на документален филм, проследяващ събитията след кончината на лейди Даяна и опитите на принц Чарлз да подобри имиджа си след нейната смърт, съобщава агенция ДПА, цитирана от БТА.

Документалната лента, озаглавена "Reinventing the Royals" /"Нова премяна за кралските особи"/, бе планирано да бъде показана от обществената телевизия в неделя в най-гледаното време, но появата й на екран отпадна. От Би Би Си обясниха промяната с "проблеми в използването на архивни материали".

US списание: Принцеса Даяна е убита от хърватин

Съществуват известни доказателства, че смъртта на британската принцеса Даяна при катастрофа в Париж през 1997 г. не е нещастен случай, ...

Но противници на монархията от гражданското обединение "Република" съзряха силен натиск от страна на монархията лентата да не бъде излъчена. В серията от два епизода на "Reinventing the Royals", която е била заснета без одобрението на Бъкингамския дворец, се разказва как принц Чарлз се е опитал да лъсне медийния си имидж след гибелта на бившата му съпруга лейди Даяна през 1977 година. За целта престолонаследникът бил наел специален пиар агент, който да подготви обществеността за бъдещата му венчавка с Камила Паркър Боулс и да минимизира греховете към лейди Даяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа