Британците масово искат оставка на Джонсън, обедняването там се увеличава

4462
Британците масово искат оставка на Джонсън, обедняването там се увеличава
Снимка: Getty Images

Трябва ли британският премиер Борис Джонсън да подаде оставка? Девет от десет читатели на популярния британски ежедневник Mirror вече нямат никакво доверие на премиера си и настояват той да се оттегли от поста. Джонсън призна, че присъствал на парти на служители по време на първия строг локдаун миналата година – на 20 май, предаде БГНЕС.

Британският министър-председател поднесе извинение след признанието, че е присъствал на партито. Така той потвърди поредицата скандали, предизвикани от консерваторите заради предполагаеми партита без никакво спазване на санитарните мерки. На фона на празненствата в екипа на премиера, британците бяха в национален локдаун и нямаха право да се виждат с приятели, близки и семействата си.

Британска електрокомпания: За да се стоплите, гушкайте домашните любимци или направете няколко скока

„Ovo Energy“, един от най-големите доставчици на електроенергия във Великобритания, публикува линк към блог, "съдържащ съве...

В анкетата на Mirror 88 процента настояват Джонсън да подаде оставка. Само под 12 процента заявиха, че все още не са загубили вяра в премиера, а по-малко от един процент не са сигурни как да отговорят.

Коментарите под публикациите за Джонсън са унищожителни: "Никога не съм му вярвал и преди да стане премиер. Не мога да кажа, че съм изненадан, че е лъжец. Той излъга така за ползите от излизането от ЕС и сега всички ние търпим негативите му. Джонсън трябва да подаде оставка, тъй като вероятно му е писнало от отговорността и е направил достатъчно щедри услуги на богатите си приятели".

Друг потребител пише: "Борис преведе страната добре през тази пандемия с перфектна програма за ваксини, лейбъристите винаги ще се оплакват, това им е работата".

Междувременно стана ясно, че 10 милиона души, които разчитат на обезщетения от британската социална система, са изправени пред сериозен риск от фалит, след като правителството реши да увеличи обезщетенията само с половината от процента на годишната инфлация. Очаква се обезщетенията са бъдат вдигнати с 3,1% през април, а дотогава годишната инфлация вече ще е достигнала 6% и новите цени на тока точно ще са влезли в сила.

КОВИД пропуски във Великобритания ще има, макар столът на Борис Джонсън да се клати

Общо 99 консерватори гласуваха против решението на британското правителство за въвеждане на ковид пропуски на Острова, но мярката беше ...

Според експерти, британската държава трябва да повиши помощите с два пъти повече от планираното, ако иска най-бедните домакинства във Великобритания да бъдат подкрепени в ковид кризата. Ако плащанията бъдат увеличени в процента на инфлацията, ще са необходими около 3 милиарда британски лири.

Домакинствата, които се топлят на ток, ще плащат поне 700 паунда повече спрямо предходната година. Това значи, че средната сметка за ток ще е около 2000 паунда. Енергийните помощи в страната ще достигнат само до малък брой домакинства заради завишените критерии за подпомагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Търсят се соларни специалисти: Това е може би една от най-перспективните професии в бъдеще

В Германия работят повече от всякога: 55 милиарда часа работа - рекорд!

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа