Чуждестранните специалисти масово напускат Русия

8070
Чуждестранните специалисти масово напускат Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

За последната половин година една трета или 250 000 от германските специалисти, работещи в Русия, са напуснали страната. Британците и испанците също не се задържат в Русия – от януари до сега страната са напуснали около 40% от гражданите на тези страни, които са живеели и работели в Руската федерация. Това показват данните на руската Федерална миграционна служба, предаде в. „Новые Известия“.

Преди всичко напускат т.нар „елитни“ гастарбайтъри или „експати“, пише изданието. Това са професионалисти, които са имат голяма полза за компанията – управленски персонал, топ мениджъри и дори спортисти.

Путин нареди създаването на нова военна група запасни войници

Руският президент Владимир Путин нареди създаването на нова военна сила от запасни войници, като част от подобряването на обучението и ...

През миналата година 36% от американците, 38% от британците и над 40% от испанците са напуснали Русия, показват още данните на руската миграционна служба.

Същевременно се закриват и дъщерните филиали на западни компании в Русия, а бизнесът намалява разходите от заплати, като първо съкращава скъпо струващите чужденци, поясняват специалистите.

Заплатите на чуждестранните експерти могат да надвишават с една трета тези на руските професионалисти. Глобалната причина е разбираема, отбелязва руският вестник – това е икономическата криза от миналата година след рязкото падане на световните цени на петрол. Ситуацията не се подобрява и от наложените на Русия санкции след присъединяването на Крим, пише още изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com