Две АЕЦ са били основната цел на терористите в Брюксел

8921
Две АЕЦ са били основната цел на терористите в Брюксел
Снимка: Gettyimages.com

Основна цел на терористите е трябвало да бъдат белгийските АЕЦ "Тианж" и АЕЦ "Доел". Арестът на последния атентатор от Париж Салах Абдеслам обаче е накарал терористите да ускорят действията си и да извършат атентатите на летището и в метрото, съобщи белгийското издание Derner er.

„Арестът на Абдеслам обезглави брюкселската терористична група и позволи да бъдат избегнати по-мащабни терористични актове, една от чиито цели са били белгийски АЕЦ, уточнява изданието, като се позовава на източници в специалните служби.

Алгафари набеди службите за проводник на страх в угода на тероризма

Чрез съобщения като това във Facebook за евентуален атентат до „Плиска” се всява страх. Това е една от основните задачи на ...

Братята Бакрауи, които са задействали бомбата на летището и метрото в Брюксел са именно тези неназовани лица, които през декември са монтирали скрита камера пред дома на началника на белгийската атомна програма. Освен това на тях принадлежат видеозаписите, на които се вижда че домът на началника на белгийската атомна програма е наблюдаван, а маршрутите, по които се движи, са проследявани в продължение на няколко десетки часове. Това е било установено от полицията в хода на антитерористичната операция в дома на друг член на същата терористична група и заподозрян за парижките атентати Мохамед Бакали.

Данните от следствието сочат за това, че именно братята Бакрауи са направили тези записи, изрично пише Derner er.

АЕЦ Тианж бе един от обектите, за които веднага след атентатите на 22 март в Брюксел беше задействана процедура по сигурност. Същото стана и с АЕЦ "Доел".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа