Франция е "за" квотите за бежанци в ЕС

5060
Франция е "за" квотите за бежанци в ЕС
Снимка: Gettyimages.com

Франция подкрепя предложението на ЕС за пренасочване на емигранти между страните членки на съюза. Това заяви вътрешният министър на страната Бернар Казньов, цитиран от агенция Ройтерс.

Планът, който трябва да бъде представен тази седмица от Европейската комисия ще призовава за квотна система, чрез която да се намали имигрантския товар върху някои от южните държави с излаз на Средиземноморието като Италия.

Жестокостта в Либия тласка емигрантите към Европа

Жестокостта и насилието, на които са подложени имигрантите в Либия или преминаващите през страната, ги принуждават да опитат опасното...

Рим неведнъж е призовавал за повече европейска помощ, за да може да се справи с огромния приток от емигранти, които се опитват да достигнат до Стария континент с лодки от Либия. Натискът спрямо Брюксел се усили, след като миналият месец близо 800 души се удавиха в Средиземно море при опит да достигнат Европа.

Сред другите страни, които не са на първата линия срешу емигрантски наплив, но които подкрепят квотната система, са Германия и Австрия.

Въпреки това, за да бъде приложена, тя трябва да срещне съгласието на всички 28 държави, което е не е сигурно дали ще бъде изпълнено. В петък унгарският премиер Виктор Орбан определи предложението като "луда идея".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа