Хората в Румъния и в България разполагат с най-малко жилищно пространство

14440
Хората в Румъния и в България разполагат с най-малко жилищно пространство
Снимка: БГНЕС

През 2011 година 41% от населението на ЕС е живеело в апартаменти, а малко над една трета (34,7%) в еднофамилни къщи. 23,6% от европейците са обитавали полусамостоятелни къщи, сочат данните на Евростат.

През същата година 27,4% от европейското население е живеело в собствено жилище, купено с ипотека или друг кредит, докато близо половината от хората (43,2%) са обитавали напълно придобити собствени домове.

Жилищата поскъпват с 50 - 100% заради европравила

От 50% до 100% ще поскъпне строителството на сгради след влизането в сила на европейските правила за проектиране. Това заявиха от Съюз...

Един от основните компоненти на качеството на живот е достатъчното пространство за живеене. По този индикатор най-високо пренаселване е регистрирано в Румъния (54,2%), България (47,4%), Полша (47,2%) и Унгария (47,1%) при средно ниво за ЕС 17,3%.

България, заедно с Естония, Латвия, Литва и Румъния са страните с най-чести санитарни проблеми, като в тези страни липсата на баня/душ или вътрешна тоалетна е била толкова чест проблем, колкото останалите две основни неудобства – „течащ покрив” и „тъмно жилище”.

Двата основни жилищни проблема са засягали 15,5% и 6,8% от населението в ЕС. Едва 3% от европейците са били без основни санитарни съоръжения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com