Италиански град прекратява шоу с фойерверки в чест на загинали мигранти

4460
Италиански град прекратява шоу с фойерверки в чест на загинали мигранти

Сицилианският град Катания ще анулира годишното си шоу с фойерверки, след като бяха намерени телата на 49 мигранти в трюма на рибарска лодка. Най-вероятната причина за смъртта им е задушаване с изпарения от гориво в препълненото багажно отделение. Загиналите ще бъдат погребани в гробището на Катания, предаде АП.

300 души са били спасени от рибарската лодка, като част от по-голяма спасителна операция на италианския флот и са прехвърлени на норвежки кораб, който помага при операциите. Сред спасените са и вдовиците на загиналите 49 души.

Кола започна да се топи от горещините в Италия

Невероятният момент, в който кола започва да се топи заради убийствената гореща вълна в Италия, е бил уловен от камерата на британски т...

С 313 общо спасени от лодката и 49-те тела, норвежкият кораб превозва още 103 мигранти от отделна спасителна мисия на германски кораб.

Заместник-кмета на Катания Марко Консоли заяви пред АП, че шоуто в града ще бъде отменено от уважение към мъртвите и, че вместо фойерверки, ще бъде пуснат по един бял балон за всяка една от жертвите.

Над 2300 мигранти загинаха в морето от началото на годината, при опит да избягат от насилие или преследване. Повече от 100 000 мигранти са били спасени и доведени до италианския бряг.

Автор: Руслан Трад

Италия не е Гърция

Италия е един от "болните хора" на Европа - страната тъне в дългове. Икономиката ѝ обаче напоследък расте и от гръцки сценарий няма оп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа