Италия превръща терен в Европа в копие на Силициева долина

1449
Италия превръща терен в Европа в копие на Силициева долина
Снимка: iStock/Guliver

Италианското правителство най-после е готово да преобрази площите, където преди 6 години се намираше Световното изложение в Милано. Районът е с големина повече от два пъти по-голяма от тази на Ватикана, а властите искат да го превърнат в устойчив технологичен център след пандемията от коронавирус, предава Investor.c.

Преустройството на един от най-големите свободни терени в Европа на стойност 4,5 млрд. евро включва създаването на изследователски лаборатории, ускорител за стартъпи и научен кампус.

Без победител след първия кръг от гласуването за президент на Италия

Няма победител в първия кръг от гласуването за президент на Италия, предаде ДПА. Това не е изненада, тъй като още преди гласуването гол...

Ще бъде осигурено и жилищно и работно пространство за около 60 хил. души, включително настаняване на 3000 студенти. Всички те ще бъдат свързани с един от най-дългите линейни паркове в Европа по протежение на т.нар. декуманус – запазен от древноримско време термин за главна улица с ориентация изток-запад.

С идеята проектът да се превърне в забележителност на зеленото градоустройствено планиране, кварталът ще бъде изцяло захранван от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), като достъпът за автомобили ще е забранен.

Основният транспорт в технологичния център ще бъде осигуряван от високоскоростна железница, както и от системата на обществения градски транспорт на Милано. За ограничаване на отпадъците някои от старите павилиони ще бъдат обновени, а материалът от съборените такива ще бъде рециклиран на 98%. Дървеният материал е избран за основен строителен материал на офис сградите.

Повече от 100 технологични експерта вече работят в Human Technopole, изследователски институт по биология, докато служителите на фармацевтичната компания AstraZeneca са се преместили в своята нова централа в парка. Още една сграда, на американската компания за геномно секвениране Illumina Inc., отваря врати тази пролет, а през септември се очаква да започне и изграждането на 16-етажна болница.

Италия намалява срока на валидност на ваксинационните сертификати

Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу COVID-19, считано от 1 февруари 2022 година, съобщ...

Инвеститорите работят заедно с местните власти върху развитието на проекта, рядкост в Италия, което може да помогне за преодоляването на прословутата тромава бюрокрация в страната. Сътрудничеството спомогна за привличането на наематели като Миланския университет, който планира да завърши изграждането на нов научен кампус за 18 хил. студенти и 1000 преподаватели и изследователи през 2025 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа