X
 
 

Макрон: Brexit е британска вътрешна криза

1173 0
photo of Макрон: Brexit е британска вътрешна криза
Снимка: Getty Images/Guliver
Френският президент Еманюел Макрон предупреди Великобритания, че Brexit е "британска вътрешна криза" и Лондон ще трябва да поеме отговорност за това как напуска Европейския съюз.

"Brexit е британска вътрешна криза, а не европейска", каза Макрон и добави, че сега е важно да бъдат финализиране преговорите и да се види дали има "нещо, което се надявам да излети."

Brexit: Никой не иска Борис

„Или Великобритания променя тона, или ЕС няма да промени срока за Brexit след 31 октомври“. Това заяви държавният секретар ...

Но той добави: "В крайна сметка отговорността е британска ", относно това дали напуска ЕС със или без сделка или дори отменя процеса Brexit окончателно.

Макрон заяви, че е време да се реши въпросът, тъй като "вече прекарахме много време" за обсъждане на Brexit и приоритет сега беше да се обсъдят бъдещите отношения на Великобритания с ЕС.

"Трябва да подготвим бъдещето", каза той, говорейки на английски във френския град Лион.

Изтича времето за подписване на каквото и да било споразумение на срещата на върха на ЕС на 17-18 октомври, преди планираното напускане на Великобритания на блока в края на месеца след близо пет десетилетия на членство.

Франция продължава да спира разширяването на ЕС

Срещата на посланиците на държавите-членки на ЕС не доведе до напредък в позицията на Франция относно започване на преговори за членств...

Коментарите на Макрон дойдоха малко преди британския премиер Борис Джонсън и ирландския му колега Лео Варадкар да кажат, че могат да видят „път“ към постигане на евентуална сделка за развод по Brexit.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално