НАТО обеща да усили присъствието си в Полша след конгреса във Варшава

2349
НАТО обеща да усили присъствието си в Полша след конгреса във Варшава

Присъствието на НАТО в Полша ще се усили след конгреса на алианса във Варшава, който ще се състои през юли 2016 г., заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"НАТО разполага с постоянно военно присъствие в региона, в който влиза Полша. Вярвам, че след варшавския конгрес ще видим повече присъствие на НАТО В Полша в сравнение с преди", заяви Столтенберг пред журналисти след срещата с полския президент Анджей Дуда.

НАТО няма да има постоянни бази в Полша

Постоянни бази на НАТО в Полша повече няма да има. Това заяви зам-държавният секретар на САЩ за Европа и Азия Джон Хефърн, инфомира "Ри...

В последните дни полското ръководство изказа надежда, че на конгреса на НАТО във Варшава през юли 2016 година ще бъдат направени крачки по пътя към разполагане на постоянен контингент на алианса в Източна Европа.

Полският външен министър Витолд Ващиковски заяви на 4 януари, че конгресът на 8-9 юли трябва да „стартира процеса, който ще доведе до съюзническо присъствие в Централна и Източна Европа“.

Според АР на 16 януари министърът на отбраната на Полша Антони Мацеревич е заявил, че Варшава разчита на постоянно присъствие на войници на НАТО и САЩ в страната, както и на системи за противовъздушна отбрана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа