Представителят на Русия в ЕС не изключи възраждане на "Южен поток"

3460
Представителят на Русия в ЕС не изключи възраждане на "Южен поток"

Представителят на Русия пред ЕС Владимир Чижов не изключи възможността за възраждане на проекта „Южен поток“.

„По този въпрос консенсус в Европейския съюз няма, не е имали и няма да има. Има страни, които са заинтересовани от това, има страни, които биха предпочели да видят друг маршрут, но за това те сами са си виновни , заедно с Европейската комисия.

Лавров обвини Брюксел за прекъсването на "Южен поток" и сътрудничеството с България

Украинският транзит на руски газ за Европа е ненадежден и в ЕС разбират, че е необходимо да се осигурят преки доставки на руски въглево...

Има страни, които не се вълнуват от този проблем. Съвършено ясно е, че в дългосрочна перспектива потребностите на ЕС от газ само ще се увеличават“, заяви Чижов коментирайки перспективите пред проекта „Северен поток-2“.

„А ще има ли „Южен поток“- ще видим, може би проектът ще се възроди, при това в недалено бъдеще“, добави дипломатът, цитиран от "РИА Новости" и "Фокус".

Припомняме Ви, че на 20 януари стана ясно, че Държавната руска газова компания „Газпром“ разтрогна договора по проекта „Южен поток“.

Съветът на директорите на „Газпром“ е одобрил сключването на споразумение с компанията South Stream Transport B.V. за прекратяване на действието на договора за поръчителство във връзка с ангажимента на „Газпром експорт“ за транспортиране на газ от 2 октомври 2013 г., съобщи тогава ТАСС, цитирайки информация на компанията.

Новак: Знаете, че "Южен поток" е спрян

В края на втория ден от работата на икономическия Гайдаровски форум, провеждащ се в Москва, руският енергиен министър Александър Новак,...

Проектът "Южен поток" се оценяваше на 15,5 млрд. евро и беше с капацитет от 63 млрд. куб.м. Оператор на проекта бе дъщерната компания на "Газпром" - South Stream Transport B.V.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа